Dela/Skriv ut

FOLK

Välkommen till FOLK - Järntorgets nya naturvinsbar och vegetariska matsal. I teaterns foajé finner du ett litet universum av smaker, välbefinnande och ett personligt bemötande. Kom förbi innan föreställningen, i pausen eller vilken dag som helst. FOLK har öppet tis-lör från kl 17 och serverar vegetariska små- och mellanrätter från hela Europa och ekologiska drycker.

FOLK väljer öl som tillverkats runt knuten och roliga naturviner och kombinerar detta med nyskapande, lättillgänglig vegetarisk mat. Allt från ekologiska ostar och flammkuchen till gnudi och arganolja. Smakerna är i centrum och det är tillsatsfritt i glasen. Sitt ner i restaurangen för en helkväll eller slink in på en kaffe eller ett glas vin. Ta något litet att tugga på och prata teater i en ledig och varm atmosfär.

På sommaren breder uteserveringen ut sig på Olof Palmes Plats och på vintern kurar vi i den runda baren. Hoppas vi ses snart!

Ser du en föreställning eller går på ett annat arrangemang på teatern får du 10 % rabatt på mat och dryck samma dag/kväll. Visa din biljett vid beställningen. 

Mer info/boka bord: www.folkgbg.se 

Öppettider FOLK: tis kl 17-23 / ons-tors kl 17-01 / fre-lör kl 17-03  

FOLK har också ha öppet på andra dagar och tider vid olika arrangemang. De dagar det spelas matinéföreställningar på helger öppnar restaurangen kl 14, med något mindre utbud.

Tel: 031 - 13 35 33    Mail: hej@folkgbg.se

FOLK har ett eget program på Foajéscenen som innehåller stökiga frijazzkvällar, anarkistisk hiphop, elektroniska ljudexperiment och akustiska popkvällar. Och allt däremellan! Det presenteras också konstfilm- och litteraturkvällar. 
Mer info på FOLK:s Facebook eller FOLK:s hemsida

FOLK har vunnit Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin krog, som delas ut till personer och företeelser som har betytt extra mycket för staden under det gångna året. ”På nästan ingen tid alls har Folk förändrat en i princip död plats vid Järntorget till någonting som kommer att bli legendariskt. En helt vegetarisk finrestaurang med naturviner och har öppet till tre. Det låter som en saga för kulturarbetaren men är 2014 års sanning.” Läs mer

Från och med hösten 2014 drivs restaurangen i Folkteaterns foajé i ny regi. Gänget bakom FOLK har mångårig erfarenhet av kultur och mat, och driver bl a även restaurangerna Dubbel Dubbel i Göteborg och Malmö.

 

 

 

 

Foto: Faramarz Gosheh

Den 17 oktober 2014 premiäröppnade FOLK

Pressmeddelande om FOLK