Dela/Skriv ut

Ditt besök

När kan vi äta på teatern? Hur tar vi oss dit? Vi vill gärna ha en visning. Har ni konserter på teatern? Var finns garderoben? Här reder vi ut det mesta inför ditt besök hos oss.

Biljetter och bokning

Det finns flera olika sätt att köpa biljetter – välj det som passar dig bäst! Du kan boka direkt via internet, ringa eller komma in till vår biljettkassa vid Järntorget eller kontakta Pusteriksbiljetter. Läs mer om biljettbokning.

Restaurangen FOLK

Järntorgets prisbelönta naturvinsbar och vegetariska matsal. Ett litet universum av smaker, välbefinnande och ett personligt bemötande. Kom förbi innan föreställningen, i pausen eller någon annan dag. FOLK har öppet de flesta dagar i veckan och serverar vegetariska små- och mellanrätter från hela Europa och ekologiska drycker. De har också hand om teaterns pausservering. Läs mer om FOLK

Hitta hit

Folkteatern ligger vid Järntorget och hit tar du dig med spårvagnslinjerna  1, 3, 6, 9 och 11 samt busslinjer 60, 80, 760, 764, 765 och Blå Express. Hos Västtrafik får du mer information och kan planera din resväg: www.vasttrafik.se De närmaste parkeringarna finns på baksidan av Folkteatern och utanför biografen Draken, även handikapp-platser. Här finns vi (karta)

Våra scener

På Stora Scenen spelar vi ofta nyskriven dramatik, men varvar med gästspel för att få en omväxlande repertoar. På Lilla Scenen får föreställningar, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, diskussioner, samtal, performance och dans ta plats. På Foajéscenen har vi samtal, föreläsningar och workshops om olika brännande frågor som på ett eller annat sätt rör kultur i allmänhet och teater i synnerhet. FOLK bjuder också in intressanta musiker att spela och förvandlar inre foajén till en intim musikscen. Det händer att vi spelar i andra spännande lokaler utanför vårt teaterhus och dessutom besöker våra föreställningar ibland olika platser i Västra Götalandsregionen. Läs mer om vad som händer på scenerna och om våra scener.

Garderob och toalett

Vår garderob hittar du en trappa ner i foajén. Det kostar inget att hänga in kläderna och vi ansvarar för dem medan du ser föreställningen. Har du svårt att gå i trappor kan våra publikvärdar hjälpa dig att hänga in kläderna. I nedre foajén finns också toaletterna, förutom handikapptoaletten som finns på entréplan.

Tillgänglighet

Vi kan erbjuda hörselförstärkare och rullstolsplatser som publikvärdarna hjälper dig med när du kommer hit. Vi har syntolkning och textning av vissa föreställningar. Säg till redan vid biljettbokningen så ser vi till att ditt besök blir smidigt. Publikvärdarna hjälper till om du behövar ta hiss upp till det plan där scenerna är. Läs mer om tillgänglighet här!

Programblad

Här får du ett gratis programblad av publikvärdarna eller i biljettkassan innan föreställningen. Där kan du se foton från föreställningen, läsa intressanta texter som anknyter till föreställningens tema och se vilka som varit inblandade i produktionen.

Insläpp

Det kan vara lagom att komma en kvart innan föreställningen börjar. Men du är förstås välkommen tidigare också, kanske för att äta eller dricka något gott i restaurangen FOLK! Efter föreställningens början stängs dörrarna och vi kan oftast inte släppa in dig i salongen förrän efter pausen.

Mobil och fotografering

Glöm inte att stänga av mobilen helt under föreställningen eftersom ljudlöst läge också kan störa. Vi vill inte att du fotograferar eller spelar in våra föreställningar pga upphovsrätten.

Pauser

Vissa föreställningar har paus, som brukar vara ca 20 minuter. I pauserna serverar restaurangen FOLK eko-vin, eko-öl, mackor, snacks, sött och alkoholfria alternativ i inre foajén. Mer info om pausservering. Välkommen!

Barngrupper

Ni som går på barnteater är välkomna att äta er matsäck hos oss i anslutning till ert besök. Hör med publikvärdarna var det passar att sitta. Alla barn och ungdomsaktiviteter på Folkteatern omfattas av det regionala arrangörsstödet.

Visningar

Ta chansen att se hur det ser ut bakom kulisserna. Boka en visning av vårt fina teaterhus! I samband med teaterbesöket erbjuder vi dig och din grupp en visning av Folkteatern. Vi samlas en timme innan föreställningens början och ni får en guidad rundvandring på teatern. Våra visningar är kostnadsfria. Vill du veta mer eller boka? Kontakta biljettkassan, 031-60 75 75.

Vi kommer gärna till er

Vi erbjuder gratis besök på företag, föreningar, organisationer eller skolor där vi berättar om teatern och våra aktuella föreställningar. Om det finns möjlighet följer någon av våra skådespelare också med. Hör av er till biljettkassan, 031-60 75 75 så hjälper de er vidare för att ordna ett möte!