Ditt besök

Varmt välkommen tillbaka till oss, tryggt och fint!

Nu när vi äntligen kan öppna salongerna för fler besökare igen är naturligtvis publikens upplevelse och trygghet fortsatt av allra högsta vikt. Alla våra salonger och lokaler är anpassade efter rådande restriktioner. Från och med 1 juli höjs det tillåtna antalet personer vid arrangemang inomhus och vi kan glädjande nog erbjuda fler platser. Det är fortfarande anvisade platser samt en meter mellan varje sällskap i alla riktningar som gäller. I våra övriga lokaler är det också färre antal publikplatser än vanligt. Vi reglerar alla in- och utflöden av publik noga och gör kontinuerligt riskbedömningar, exempelvis avseende att säkerställa stora avstånd. Tillgång till handsprit och munskydd finns i våra lokaler. Våra kunniga foajévärdar finns på plats för att på säkert avstånd, hjälpa till att göra ditt besök extra trevligt och tryggt. Du kan alltid vända dig till någon av dem med dina frågor.  

Folkteatern erbjuder generösa avbokningsregler, då det givetvis är fortsatt mycket viktigt att stanna hemma vid minsta symptom. Vi erbjuder återköp fram till klockan 15.00 dagen innan. Kontakta gärna biljettkassan för mer information. 

Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint. 

FAQ - Ditt besök

Biljetter och bokning

Det finns flera olika sätt att köpa biljetter – välj det som passar dig bäst! Du kan boka direkt via internet, ringa eller komma in till vår biljettkassa vid Järntorget eller kontakta Pusteriksbiljetter. Läs mer om biljettbokning eller se vår repertoar och boka direktNu kan du betala dina biljetter med Swish - både online och i biljettkassan!

Mat och dryck på Folk

I teaterns foajé ligger Matsalen på Folk som erbjuder allt från en smörgås och ett glas vin i pausen till vällagad bistromat eller en helkväll med middag och naturvinspaket. Välkommen in och prova menyn med råvaror från svenskt hav och växtrike och fokus på eko, hållbarhet och kreativitet samt ekologiska drycker. Kom förbi innan eller efter föreställningen, i pausen eller någon annan kväll. Boka bord och få mer information här! P.S. Missa inte Folks ostron-aw varje fredag kl 16-19 (veganska ostron finns också). 

Hitta till oss

Folkteatern ligger vid Järntorget och hit tar du dig med spårvagnslinjerna  1, 3, 6, 9 och 11 samt busslinjer 60, 80, 760, 764, 765 och Blå Express. Hos Västtrafik får du mer information och kan planera din resväg: www.vasttrafik.se De närmaste parkeringarna finns på baksidan av Folkteatern och utanför biografen Draken, även platser för dig med funktionsnedsättning. Se karta under kontakt!

Våra fyra scener

Stora Scenen speglar och undersöker vi existensen och samhället genom såväl nyskriven dramatik som klassiska dramer, med stor värme och humor. Våra föreställningar vågar utmana och ifrågasätta normer och strukturer. 

Lilla Scenen får föreställningar, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, diskussioner, samtal, performance och dans ta plats. 

Foajéscenen har vi samtal, föreläsningar och workshops om olika brännande frågor som på ett eller annat sätt rör kultur i allmänhet och teater i synnerhet. Folk bjuder också in intressanta musiker att spela och förvandlar inre foajén till en intim musikscen. 

Fjärde Scenen är Folkteaterns digitala rum för experiment, konstnärlig utveckling och global öppenhet. Folkteatern kommer både att producera och beställa scenkonst skräddarsydd för denna scen.

Det händer att vi spelar i andra spännande lokaler utanför vårt teaterhus och dessutom besöker våra föreställningar ibland olika platser i Västra Götalandsregionen.

Läs mer om vad som händer på scenerna och om våra scener.

Garderob och toalett

Vår garderob hittar du en trappa ner i foajén. Det kostar inget att hänga in kläderna och vi ansvarar för dem medan du ser föreställningen. Garderoben är bevakad till 30 minuter efter sista föreställningens slut. Har du svårt att gå i trappor kan våra publikvärdar hjälpa dig att hänga in kläderna. I nedre foajén finns också toaletterna, förutom toaletten för dig med funktionsnedsättning, som finns på entréplan.

Tillgängligheten på teatern

Vi vill att ditt besök ska bli så smidigt som möjligt! Säg till redan vid biljettbokningen så ser vi till att du får den hjälp du behöver. Vi kan erbjuda hörselförstärkare som publikvärdarna ordnar när du kommer hit. För dig som använder dig av rullstol finns särskilda platser i salongen. Kom gärna i god tid om du behöver hjälp av publikvärdarna. Du kanske till exempel behövar ta hiss upp till det plan där scenerna är. Vi har dessutom syntolkning och textning av flera föreställningar.  Läs mer om tillgänglighet här!

Programblad till alla

Hos oss får du ett gratis programblad av publikvärdarna eller i biljettkassan innan föreställningen. Där kan du se foton från föreställningen, läsa intressanta texter som anknyter till föreställningens tema och se vilka som varit med och skapat produktionen. Programbladet finns också tillgängligt i digital form på respektive föreställnings sida. På scen

Insläpp i salongen

Det kan vara lagom att komma en kvart innan föreställningen börjar. Men du är förstås välkommen tidigare också, kanske för att äta eller dricka något gott på Folk. Efter föreställningens början stängs dörrarna och vi kan oftast inte släppa in dig i salongen förrän efter pausen.

Mobil och fotografering

Glöm inte att stänga av mobilen helt under föreställningen eftersom ljudlöst läge också kan störa. Vi vill inte att du fotograferar eller spelar in våra föreställningar pga upphovsrätten.

Pauser och pausservering

Vissa föreställningar har paus, som brukar vara ca 20 minuter. I pauserna serverar Folk eko-vin, eko-öl, mackor, snacks, sött och alkoholfria alternativ i inre foajén. Förboka gärna det du vill ha till pausen redan när du kommer till teatern, så slipper du stå i kö. Mer info om pausservering

Visningar av teatern

Ta chansen att se hur det ser ut bakom kulisserna. Boka en visning av vårt fina teaterhus! I samband med teaterbesöket erbjuder vi dig och din grupp en visning av Folkteatern. Vi samlas en timme innan föreställningens början och ni får en guidad rundvandring på teatern. Våra visningar är kostnadsfria. Vill du veta mer eller boka? Kontakta biljettkassan, 031-60 75 75.

Vi kommer gärna till er

Vi erbjuder gratis besök på företag, föreningar, organisationer eller skolor där vi berättar om teatern och våra aktuella föreställningar. Om det finns möjlighet följer någon av våra skådespelare också med. Hör av er till biljettkassan, 031-60 75 75 så hjälper de er vidare för att ordna ett möte!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär