Teater Tamauer
Oromantiska betraktelser av kärlek Efter Liv Strömquists serier

Om du inte lyckades få en biljett när whatever LOVE means spelades på Hagateatern så har du chansen nu, när Teater Tamauers succé-föreställning gästar Folkteatern.

Den romantiska kärleken är vår tids allra heligaste. Varenda låttext, TV-program och kvällstidning svämmar över av kändisromantik, bridezillas och lyckade kärnfamiljer. Kärlek och traditionell tvåsamhet har blivit en statussymbol, något man måste ha för att anses lyckad eller ens normal. Är vi fångade i en konstruerad kärlekskultur?
Vår kärlekssträvan kan få oss att göra känslostyrda och obetänksamma val. Kan man uppfylla drömmar och hänga med vänner samtidigt som man har det perfekta förhållandet? Historiskt har det inte fungerat något vidare, speciellt inte för kvinnor. Hur kul var det till exempel för prinsessan Diana, Jenny Marx eller Einsteins fru?

Liv Strömquist är en rosad serietecknare som fått stor uppmärksamhet för sina samhällskritiska och feministiska seriealbum Prins Charles känsla, Einstens fru och 100 % fett. Hon är också programledare i P3:s satirprogram Tankesmedjan.


"...Liv Strömquist den coolaste rösten i jämställdhetsdebatten just nu – att Tamauer lyckas hitta och fördjupa hennes ton imponerar, på riktigt." Nummer 110215

"...det är sällan jag fick höra så här mycket matnyttigt eller hade så här roligt" GP 110214

"Skulden för min sömnlöshet ligger helt på Teater Tamauer. De spelar en ganska underbar liten pjäs..." GT 110214

Produktion

Dramatisering: Teater Tamauer
Regi: Anders Friberg, Sara Klingvall
Medverkande: Jan Ericsson, Anna Gustavsson, Jarle Hammer, Sara Klingvall, Beate Persdotter Løken, Annaruna Kax, Ylva Nilsson.

Scenografi, ljus, teknik: Beate Persdotter Løken
Kostym: Heidi Saikkonen
Mask: Robin Davidsson
Komposition och arr: Anna Gustavsson

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär