Releasefest för Sara Granérs nya bok
På scen: Det Brinner + Parbildning

VIKTIG INFORMATION - INSTÄLLT! 
Samtliga av Folkteaterns föreställningar, konserter och andra planerade publika evenemang är dessvärre inställda tills vidare med anledning av coronaviruset, covid-19. Vi jobbar febrilt för att hitta alternativa datum för samtliga inställda arrangemang. Vi erbjuder presentkort eller återköp. Läs mer här!


Förvirring, pappahumor och olja på duk. I Allas lika mellangärde (Galago, 2020) möts förvrängda ordvitsar, oändligt slapp satir och ren konst. Genom en rad olika tekniker, från skisser till broderier, pendlar Sara Granér mellan både trams och vansinne, melankoli och vrede. Skämta med ord kan de flesta göra, men Saras Granér lyckas höja den ofta bespottade pappa-humorn till en helt ny nivå. Allas lika mellangärde är en färgstark, prillig, vacker och vildsint bok som präglas av likväl galenskap som klarsynthet. Med sin säregna stil har Sara Granér skapat sig en helt egen nisch och etablerat sig som en av Sveriges främsta konstnärer och satiriker.

Nu ska boksläppet firas! Sara Granér finns på plats och presenterar boken, som såklart finns till försäljning under kvällen.

”Allas lika mellangärde innehåller enrutingar som är fina att se på och dessutom gapskrattroliga. Man måste få kratta åt eländet.” +++++ Anna Andersson, Aftonbladet


Live: Det Brinner
Göteborgs älskling Matilda Sjöström har tidigare släppt två album tillsammans med Nils Dahl som duon Steget samt ett album med bandet Äkta Kärlek som hon hade tillsammans med vapendragaren och bästa vännen Stina Velocette. Som soloartist verkar Matilda under namnet Det Brinner och gör gråtdisco med extremt ärliga och starka texter, en dansdriven pop i en ilsken uppgörelse med det som skaver. 2017 kom fullängdsalbumet ”Så låt mig vara” och i januari 2020 släpptes hennes andra fullängdare ”Bara öppna ögon kan se”.

Parbildning
Under kvällen framför Dolori Marinovic och Susanna Hillbom delar av ett större visprogram titulerat "PARBILDNING – En föreställning om begär och besvär". Med hjälp av egna och andra kvinnliga upphovsmakares sånger benar de ut parbildningens berg-och-dalbana präglad av just begär och besvär. Fokus är den romantiska parbildningen och att bilda, roa och beröra är syftet.

Sara Granér (född 1980) debuterade 2008 med Det är bara lite AIDS. Sedan dess har man kunnat läsa hennes serier i tidningar som Galago, Aftonbladet, ETC och Dagens Nyheter. Med sina färgstarka serier och snabbtänkta satir är hon en av Sveriges mest namnkunniga serieskapare och bildkonstnärer. Hon har medverkat i utställningar i Rom och Tokyo och haft separatutställningar på bland annat Kulturhuset i Stockholm och Dunkers Kulturhus. På Galago förlag har hon bland annat släppt böckerna Med vänlig hälsning (2010), All I want for Christmas is planekonomi (2012), Jag vill inte dö, jag vill bara inte leverera (2015) och nu senast Allas lika mellangärde (2020).

”Sara Granérs kraftfulla bildspråk har en drastisk humor som träffar betraktaren mitt i solar plexus. Vi skrattar hejdlöst, men får oss också en tankeställare om samtidens fördomar och svarta hål.” Ur motiveringen till EWK-priset, 2010

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär