Föreställning av Athena Farrokhzad

 

I femte delen i Amfis serie av ny dramatik iscensätts Athena Farrokhzads pjäs Moral enligt Medea som börjar när barnen är döda och dramat är över. Vad har Medea att säga om sin gärning? Vart ska hon ta vägen? I en språklig lek med Medea som litterär gestalt skriver Farrokhzad Medeas försvarstal. 

På scenen möter vi Shang Imam, Jacqueline Miura och Mattias Lech som Medea, Moralen och Jason. Föreställningen ramas in av David Gülichs ljuddesign och ett nyskrivet stycke av Tebogo Monnaktgotla som framförs av en barnensemble. Saga Gärdes uppsättning väver samman Farrokhzads och Euripides Medeadramer  i en musikalisk komposition som sätter Medeas öde i ett samtida ljus. 


AMFI är en plattform för ny dramatik som vill utveckla scenkonsten främst genom språket. I samarbete med de scener de gästar vill de verka för en kontinuerlig diskussion kring hur den nya dramatiken ser ut och visa på dramatikerns betydelse för att utveckla scenkonsten i dialog med vår omvärld. Projektet genomförs med stöd av Konstnärsnämnden, Region Skåne och Kulturrådet.


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Vaccinationsbevis krävs för samtliga föreställningar och event i Folkteaterns regi. Läs mer här

Datum och tider
fre
18
feb
19:30
Lilla Scenen
lör
19
feb
19:30
Lilla Scenen

Produktion

Regi: Saga Gärde
Ljuddesign och musik: David Gülich
Komposition körstycke: Tebogo Monnakgotla
Ljus: Ellen Ruge
Videodesign: Thomas Romlov
Rum: Katrin Brännström
Kostymkonsult: Mary-Anne Buyondo
Maskkonsult: Mimmi Lindell
DoP videosekvenser: Per Kristiansen
Programmering: Erik Sjögren och Ludvig Uppman
Grafisk form: Sepidar Hosseini
Producent: Agnes Rosenberg

Medverkande: Shang Imam, Jaqueline Miura, Mattias Lech
Barnkör: Inga Avemo, Alma Monnakgotla, Clara Monnakgotla, Helga Monnakgotla, Karin Rasmusson, Alma Rosén

Föreställningsfoto: Per Kristiansen

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär