Releasekonsert

Efter år av uppmärksammade projekt och musikaliska samarbeten har den hyperkänsliga kraften Anna Ran nu äntligen släppt sitt debutalbum ”Desert Flower” i eget namn. En livsförändring släppte kraften fri och albumet har värkts fram under 2019. Det innehåller alla delar ett uppbrott måste göra: ilska, förtvivlan, kaos och förvirring. Det är argt och uppfordrande men också skört, självrannsakande och en lisa för lyssnaren. Under denna releasekonsert framförs hela albumet med fullt band, dessutom med visuals specialgjorda för denna kväll. 

Med debutalbumets obestridliga harmonier och slingrande texter planterar Anna Ran nu sig själv i ny bördig jord efter vändpunkten. Men sällan har något så rotat även känts så flygande. Snarare än i skitig jord verkar rötterna sväva i atmosfären. Som ett blomstrande nav mitt i allt växer Anna Ran. Hennes röst klänger högre och högre, kräver vatten och kräver syre. Lika vilda som vaksamma medmusiker (från bl a Anna von Hauswolff, Sumie, Sara Parkman) bidrar till den förlösning som albumet utgör.

Albumet är ett helhetsverk med ett ljudlandskap som kunde spruckit upp ur den kaliforniska öknen lika gärna som ur den göteborgska asfalten det är producerat i. Bakom produktionen står, förutom Anna Ran, även Filip Leyman (bl a Erki Pärnoja, Anna von Hauswolff, Albert Af Ekenstam, Nicole Sabouné) som med suverän fingertoppskänsla hjälpt till att mejsla fram de nio utvalda låtarna. Det doftar storslagen pop, modern progg och filmiskt kluster. Hör hur det växer.

Anna Ran – röst, sampler och gitarr
Jonathan Albrektsson – klaviatur, kör
Fanny Rapp – trummor, kör
Karl Vento – gitarr, kör 

Lyssna på ”All I Wanted Was You” med Anna Ran

Foto: Nadim Elazzeh
Video: Nadim Elazzeh, Mathilda Adolfsson Näslund och Anna Ran Hansen.


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. 

Läs mer här om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin! 

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär