Release av diktsamlingen ”mörkret inuti och fukten”.

Arazo Arifs debutdiktsamling skriver sig långt in i kroppen och i de relationer som möjliggörs och omöjliggörs genom det våld vi lever i. Arifs språk och bilder väjer inte för vare sig det skrämmande hårda, drypande äckliga eller kyligt vackra. Om kärlek, sex och våld är delar av samma sak, hur ska vi då kunna älska varandra?

Arazo Arif är poet, manusförfattare och multimedial konstnär. Hon driver också podcasten ”Looney Talks” och är utbildad i litterär gestaltning på Akademin Valand.

Kvällens gäster:

Jenny Tunedal, poet. Gav senast ut "Rosor skador" (Wahlström & WIdstrand). I december 2019 utkom hennes översättning av Emily Berrys "Picknick, blixt" på Ramus förlag.
Ylva Perera är forskare, författare och kritiker bosatt i Åbo. Debuterade 2016 med romanen "Dödsdalsdansösen". Skriver just nu på en doktorsavhandling om antifascism i finlandssvensk litteratur.
Segal Mohamed är scenkonstnär, dramatiker och poet. Just nu skriver hon på en barnpjäs och sin egen diktsamling ”Elefanten i rummet”
Ziko Hama är skådespelare, dramatiker och teaterregissör. Hen har en masterexamen i skådespeleri från Teaterhögskolan i Suleymani, och har skrivit monologen "Människorna" i svensk översättning av Arazo Arif.


Diktsamlingen ”mörkret inuti och fukten” släpps på Bonniers Förlag 28 januari 2020.

Foto: Carla Orrego Veliz

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär