av Alejandro Leiva Wenger
Hemligheterna får liv när vi dör.

 

Har du nånsin tappat nåt på golvet, eller glömt var du lagt nåt? Då finns risken att du bär på en fruktansvärd sjukdom. Så är det i varje fall för Klara. Hennes pappa har nyligen dött i en ovanlig och ärftlig sjukdom. Nu har Klara dumpat sin sambo och bestämt sig för att flytta hem till mamma. När mamma Yvonne blivit änka lär hon väl behöva sin dotter mer än nånsin?

Men Yvonne verkar inte vilja ha henne där. Har mamma redan träffat en annan, eller är det något annat? Och kan inte Klara sluta rota i pappas gamla skåp? Yvonne vill slänga den stora skåpjäveln – in med ny luft och nya kläder istället. Men hallå, det där skåpet har ju gått i arv i generationer! Liksom pappas sjukdom, förresten. Skaffar du barn är risken 50/50 att du för den vidare. Klara har förvisso aldrig testat sig och lever hellre i ovisshet. Det verkar dock som om pappa har lämnat betydligt mer efter sig än en obotlig sjukdom. På Folkteatern får du veta vad.


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. Läs mer här

Datum och tider
ons
21
apr
19:00
Stora Scenen

I samproduktion med Riksteatern sätter Folkteatern upp "Arvet" av Alejandro Leiva Wenger, i regi av Frida RöhlDen nyskrivna pjäsen får urpremiär våren 2021 för att sedan ge sig ut på turné och spelas på Folkteatern 21 april till 21 maj 2021.

Vi på scenen

Ing-Marie Carlsson
Skådespelare
Läs mer
Siluettbild medarbetare folkteatern
Niklas Falk
Skådespelare
Läs mer
Nina Haber
Skådespelare
Läs mer
Emma Mehonic
Skådespelare
Läs mer

Produktion

av Alejandro Leiva Wenger

Regi: Frida Röhl

Scenografi och kostymdesign: Charlotta Nylund

Ljusdesign: Carina Persson Backman

Maskdesign: Linda Gonçalves

Kompositör: “Californiaman” Joel Igor Hammad Magnusson

Medverkande: Ing-Marie Carlsson, Niklas Falk, Nina Haber, Emma Mehonic

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär