Hoppa till huvudinnehåll

Berättelser om det onämnbara.

Folkteatern Göteborg 2022/2023

Vi ses och berättar saker för varandra. Vi berättar om en gammal VW Polo som fylls av Odysseus vansinniga och bisarra äventyr. Om en outvecklad tvilling som gormar om domedagen från tornet i Notre-Dame. Om en poet som tvingas på flykt undan en blodtörstig mobb. Vi berättar om fysikens lagar som är ur led, och att vi är kaotiska partiklar som ändå försöker älska varandra. Vi berättar om det som är evigt och samtida på samma gång. 

Folkteaterns spelår berättar om krig och kärlek, om universums obegripliga storhet och vår egen litenhet, om utsatthet, sanning och konst, om underkastelse, tröst och nåd. Om hopp. Vi berättar om de eviga frågorna, genom tretusen år gamla epos och genom helt nyskrivna verk. Vi berättar för att det är det enda vi kan göra. Försöka att möta det onämnbara. Tillsammans.

Spelåret på Folkteatern Göteborg 2022/2023

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

Pressklipp

Frostensons "K" blir teater - Artikel i Göteborgs Posten 220609
Katarina Frostensons försvarsbok "K" sätts upp på Folkteatern – som en "urberättelse om en drottning i fritt fall". Året bjuder också på pjäser om Odysséen och jordens undergång.
– Vi väjer inte för det existentiella, säger teaterchef Frida Röhl. 
Läs artikeln här

Katarina Frostensons ”K” blir teater - Artikel i Dagens Nyheter 220609
Katarina Frostensons bok "K", som skildrar författarens tillvaro efter DN:s avslöjande om Kulturprofilen, blir teater. I höst har föreställningen "K" urpremiär på Folkteatern i Göteborg. Läs artikeln här