av Manda Stenström fritt efter en bok av Jenny Jägerfeld
En story som måste skrivas.

 

Penny Löwe är yngsta person någonsin att vinna Augustpriset och blir geniförklarad av Mediasverige. Boken har knappt svalnat från tryckeriet innan alla börjar fråga efter nästa. Sanningen är att Penny har grov skrivkramp. Hon förklarar tystnaden med att det alltid var planen: att bli en one-hit-wonder. Under sömnlösa nätter tröstar hon sig själv med att paralyserat följa den My Little Pony-inspirerade Youtube-stjärnan Lola. Som av en händelse möts tjejerna vid en bardisk och en hisnande vänskap utvecklas. Äntligen kan Penny skriva! Tillsammans skapar de en amoralisk urkraft och knappt har det generösa bokförskottet hunnit in på kontot innan det är förbrukat på en vansinnesfärd genom Londons nattliv.

Tillbaka i Sverige vet Penny inte längre vem hon är – bara att hon måste styra upp sitt liv och skriva en bok. Men vad ska hon nu skriva om när hennes liv är helt ointressant? Det är när Penny börjar ge upp idén om att hon är författare som Lola dyker upp igen. Redo med en ny avgrund, lika livsfarlig som kreativt förlösande. Följ med Penny i jakten på sitt livs story.

”Emma Österlöf har lyskraft att tända upp ett helt rum, och det gör hon också i rollen som den naiva, självutbrännande och skrivkrampande Penny”  Dagens Nyheter 201011


Folkteatern ställer in samtliga planerade föreställningar t o m 31 december på grund av regeringens förslag att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta personer förbjuds. Vi kontaktar all berörd publik och köpta biljetter återbetalas. Har du frågor om din biljett, vänligen kontakta biljettkassan genom att maila till biljett@folkteatern.se. Läs mer om Folkteatern under coronapandemin! 

Ta hand om varandra. Folkteatern ❤️ publiken

”Det hela är störigt och tragiskt, underhållande och äckligt samtida.”

”Emma Österlöf har lyskraft att tända upp ett helt rum, och det gör hon också i rollen som den naiva, självutbrännande och skrivkrampande Penny”

 ”I Jenny Kronbergs geniala scenografi är självbespeglandet dubbelt.”

”Emma Österlöf gör en oerhört imponerande gestaltning, lika snabb, ombytlig och oförutsägbar som tidsandan självt.”

Dagens Nyheter 201011  Läs hela recensionen

 

 ”Österlöf låter de yttre förvandlingarna avteckna sig i hela kroppen.”

”Hon [Österlöf] gör Penny till ett blont yrväder, fast i vad som på en gång är ett flickrum och en spegelkammare.”

”Det är en rolig och rapp föreställning. Emma Rosvalls regi lämnar inget utrymme för raksträckor”

Göteborgs-Posten 201011  Läs hela recensionen

 

”Emma Österlöf är träffsäker i livskrisens irrvägar” 

”Dramatiseringen funkar bra”

”Skratten blir många”

Borås Tidning 201010  Läs hela recensionen

Vi på scenen

Emma Österlöf
Skådespelare
Läs mer

Produktion

av Manda Stenström

Regi: Emma Roswall

Scenografi: Jenny Kronberg

Kostymdesign: Ellen Dynebrink

Kompositör: Tora Vinter

Ljusdesign: Bella Oldenqvist

Maskdesign: Ellen Holmström

Medverkande: Emma Österlöf

Efter boken Blixtra, spraka, blända! skriven av Jenny Jägerfeld, enligt avtal med Grand Agency

Foto: Lina Ikse


Nattklubbsrep: Blixtra, spraka, blända! Vi erbjöd publiken att smygtitta innan premiär och få en inblick i processen att skapa en föreställning. Blixtra, spraka, blända!-teamet repeterade scener ur pjäsen som bland annat utspelar sig i Londons pulserande nattliv. Nattklubbsrepet ägde rum fredag 25 september kl 22-23 Lilla Scenen. Läs mer här!

Stör ej – skrivkramp pågår! Publiksamtal med Lydia Sandgren apropå ”Blixtra, spraka, blända!”
Idén om kreativitet och skapande har nog gäckat de flesta konstnärer. Som samtalsgäst till regissören Emma Roswall och skådespelaren Emma Österlöf möter vi denna kväll psykologen och författaren Lydia Sandgren. Hennes debutroman ”Samlade verk” värkte fram under ett decennium och har fått ett oerhört gensvar, hyllats och skapat kulturdebatt. Publiksamtal 3 november 2020 Lilla Scenen Läs mer här!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär