Nya diktsamlingen Fyrahundrafyrtio år släpps + Anna Ahnlund live

Välkommen på release för Lina Ekdahls nya diktsamling Fyrahundrafyrtio år (Wahlström & Widstrand). Lina Ekdahls sjunde diktsamling är en trampande, upprepande, drastisk, sorglig, ömsint vandring i en era av tid. Det är ingen resa. Det finns inget mål. Det som finns är bär, bönor, berg, grillad fisk, russin läggs till russin. Lina Ekdahl rör sig i den skälvande osäkerheten med sitt konkreta och precisa språk. Där allt synes vara som det är, som det står, för att i nästa stund tippa över, vända på en och samma fläck. Läs mer här

Lina Ekdahl är poet och dramatiker, bosatt i Göteborg. Sedan 1984 har hon läst sina dikter inför publik. Hon debuterade 1994 med diktsamlingen Fram på dagen. Hon har mottagit Gustav Fröding-sällskapets lyrikpris och Werner Aspenström-priset. 2017 fick hon Sveriges Radios novellpris.

Foto: Lina Ikse


Live: Anna Ahnlund

Anna Ahnlund skriver tidlösa texter på svenska som förmedlas med förvånade melodier och harmonier. 2014 släppte hon det psykedeliskt lekfulla albumet Omnejd på Havtorn Records och den 19 oktober i år kommer uppföljaren Lackmuspapper. 2015 belönades Anna Ahnlund med SKAPs och Manifests pris för årets textförfattare 2014.

”… en träffsäker samhällskritiker som ömt vårdande traditionen från Sonja Åkesson sätter upp en smått skrämmande skrattspegel vi alla kan känna igen oss i.” Helsingborgs Dagblad om Lina Ekdahls Diktsamling (2012)

”Ovanpå allt finns Ahnlunds röst, som glider och svävar omkring likt sitt eget blåsinstrument, sjunger med ord och nynnar ordlöst. Det är hon som skapar stämningen, som gör varje låt. Musiken bara finns där som en grund och avstamp.” LIRA om Anna Ahnlunds album Omnejd

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär