"Ya Leila handlar om Leila och Amila, om att försöka navigera rätt i en föränderlig värld, om att vilja vara äkta men misslyckas, om att användas som verktyg i vita feministers politiska kamp – det är en uppväxt präglad av MTV och MSN, av skam och skuld. Framför allt annat handlar Ya Leila om vänskapen, så stark, så kärleksfull och symbiotisk att den på något sätt måste gå sönder."

Under kvällen kommer några av Skandinaviens främsta litterära röster och DJ:s att läsa och spela musik: Sarah Smith Ogunbona, Sanna Samuelsson, Merima Dizdarević, Burcu Sahin, Johanne Lykke Holm och författaren själv. För musiken står Amira Brown.

Donia Saleh har gått masterprogrammet i litterär gestaltning vid Akademin Valand. Ya Leila (Albert Bonniers Förlag) är hennes debutroman. Boken finns att köpa för kompispris under kvällen. Läs mer om Ya Leila här.

Vi ska fira lagpliktigt och med respekt för ni-vet-vad, därför gäller eventet för ett begränsat antal personer. Först till kvarn gäller: Kom till Folkteatern från kl 18.30 (dvs en timme innan releasen börjar) för att få en stämpel och säkra därmed din plats.

Foto: Märta Thisner
Omslagsformgivare: Sara R. Acedo


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. På Stora Scenen kommer publiken att placeras vid trevliga små kafébord, med behörigt avstånd mellan sig och scenen och vi säljer endast 50 biljetter per föreställning. På Lilla Scenen och i Foajén blir det också betydligt färre i publiken och naturligtvis med avstånd. Läs mer här

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär