Hoppa till huvudinnehåll

Content

av Oskar Thunberg och David Wiberg
En samproduktion med Lumor.

En mörk, humoristisk framtidssaga, mittemellan dröm och verklighet. Om vår längtan efter sammanhang i en värld där allting flyter. 

Skeppsby Park planerar 50-årsjubileet av sitt kulturhus, i folkmun kallat Silversälen. Den världsberömda konstnärinnan Alison Geoffreys ljudverk The light is inside the box ska uruppföras. Journalisten Hacke får uppdraget att färdigställa kommunens berättarprojekt, som engagerat Skeppsby Park-bor i decennier. Samtidigt sker ett fruktansvärt brott. En utredning påbörjas, men planeringen av jubileet fortskrider, trots att Alisons hälsa blir allt sämre. På olika vägar involveras läkaren Theresa och kommunanställda Ellie i både utredningen och i berättarprojektet. Tillsammans med Hacke försöker de reda ut hur allt egentligen hänger ihop. Om det nu gör det?

Med Content återförenas David Wiberg och Oskar Thunberg, som låg bakom kritikerrosade Här kommer alla känslorna på en och samma gång (Lumor/Unga Dramaten 2017). Med blinkningar till Samuel Beckett och David Lynch fortsätter de sin uppgörelse med vår tids fixering vid tydliga, säljbara berättelser, och tar utgångspunkt i vår kollektiva strävan efter att fylla våra liv med innehåll, verkligt såväl som fiktivt.

En samproduktion med Lumor.

Spelas till 25 januari 2023

Lilla Scenen

Speltid ca 1 timme 45 minuter utan paus

Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

folkteatern inessebalj

Ge bort ett presentkort till Folkteatern!

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se. Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

Pressklipp

”en lätt futuristisk historia”

”Trivial vardag, rädsla och längtan blandas med liksom halva scener, och splitter från en deckargåta. Det påminner kanhända om 'Twin peaks'. Eller inte.”

”’Content’ är ett slags anti-sedvanlighet, ett sätt att osäkra förutsägbar dramaturgi och den självklara förförståelsen. Wiberg/Thunberg vill visa hur vårt behov av mallar förstör vår förmåga att själva stå för en konstnärlig gärning genom att vara medkreatörer. Vi ska vara aktiv del av skeendet, inte passiva konsumenter. Fungerar det? Jag är osäker, vilket väl var meningen.”

Svenska Dagbladet 221109 Läs hela recensionen här!


”leken med språk och dramaturgi står i fokus” 

”Här möter en variant av Becketts absurditet Noréns socialrealism och det uppstår – ja vad? Spiraler av tid, möten, människor och händelser som binds samman av en plats. Och samtidigt blir det stundtals väldigt roligt i sin lågmälda absurditet.”

”Vilken tur att ensemblen då förvaltar texten in i minsta pausering så att vi kan vila i det. Ingen kan bättre än Helena Lindegren bemöta den ena absurditeten efter den andra i ett fullkomligt lugn som får allt att landa precis där det ska. Jörgen Thorssons gestaltning av journalisten Hacke och kulturmannen Fredric Palm på Silversälen som låter alla andra göra jobbet är så pinsamt träffsäker att man skruvar på sig. Sofia Rönnegård i sin tur imponerar som uppgivna Ellie ute på arbetsmarknadsåtgärd och otäckt sönderrökta mamma Mona i rullstol.”

Göteborgs-Posten 230118 Läs hela recensionen här!

Produktion

Manus och regi: Oskar Thunberg och David Wiberg
Scenografi & kostymdesign: Maja Döbling
Ljuddesign & komposition: Stefan Johansson
Ljusdesign: Markus Granqvist
Maskdesign: Patricia Svajger
Dramaturg: Magnus Lindman
Rekvisitör: Jack Stenström
Regiassistent: Hugo B Hjelm
Produktionsassistent: Hanna Adolfsson
Grafisk from: Erica Jacobson

Medverkande: Sofia Rönnegård, Helena Lindegren och Jörgen Thorsson