Hoppa till huvudinnehåll

Content

av Oskar Thunberg och David Wiberg
En samproduktion med Lumor.

Sextiotalsförorten Skeppsby park planerar 40-årsjubileet av sitt kulturhus, i folkmun kallat Silversälen. Berättarprojektet DIXIT ska sjösättas och – desto mer uppseendeväckande – den nu åldrade, världsberömda konstnärinnan Alison Geoffrey ska färdigställa sitt ljudverk The light is inside the box. Mitt under planeringen sker ett fruktansvärt brott. Det pratas om att ett barn försvunnit. En utredning påbörjas, men planeringen av jubileet fortskrider, trots att Alison blir allt sämre. På olika vägar involveras läkaren Theresa och journalisten Hans-Christian i både utredningen och berättarprojektet. De blir förälskade, Theresa blir gravid, men det är något som inte stämmer. Magen växer inte som den ska.

Med Content återförenas David Wiberg och Oskar Thunberg, som låg bakom kritikerrosade Här kommer alla känslorna på en och samma gång (Lumor/Unga Dramaten 2017). Nu fortsätter de sin uppgörelse med vår tids fixering vid tydliga, säljbara berättelser och tar utgångspunkt i vår kollektiva strävan efter att fylla våra liv med innehåll, såväl verkligt som fiktivt.

Content är en mörk, poetisk framtidssaga, sprängfylld av längtan ut ur språkets fängelse och uppbyggd av ett överflöd av berättelser som flätats ihop till en till synes sammanhängande väv.

Göteborgspremiär 14 januari 2023

Spelas till 28 januari 2023

Lilla Scenen

Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

folkteatern inessebalj

Ge bort lite dramatik

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se.
Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

Vi på scenen

Manus: Oskar Thunberg och David Wiberg
Regi: Oskar Thunberg och David Wiberg

Medverkande: Åsa Persson, Eva Rexed, Eric Stern