Vad gäller på Folkteatern?

 

Välkommen till ett tryggt besök på Folkteatern

Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Alla våra salonger och lokaler är anpassade efter rådande restriktioner. Vaccinationsbevis krävs för samtliga föreställningar och event i Folkteaterns regi.Tillgång till handsprit och munskydd finns i våra lokaler. Våra kunniga foajévärdar finns på plats för att på säkert avstånd, hjälpa till att göra ditt besök extra trevligt och tryggt. Du kan alltid vända dig till någon av dem med dina frågor.   

Folkteatern erbjuder också fortsatt generösa avbokningsregler, då det givetvis är fortsatt mycket viktigt att stanna hemma vid minsta symptom. Vi erbjuder återköp fram till klockan 15.00 dagen innan. Kontakta gärna biljettkassan för mer information.  

Vaccinationsbevis

Publikens trygghet och upplevelse är vår prioritet. Dessvärre är pandemin fortfarande en verklighet som vi måste förhålla oss till. Folkteatern följer regeringens, Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens råd och restriktioner. Vaccinationsbevis krävs för samtliga föreställningar och event i Folkteaterns regi.

Hur gör jag nu?
Här kommer en instruktion hur du kan göra ett besök på Folkteatern med vaccinationsbevis.
1. Gå till folkteatern.se, botanisera bland alla föreställningar, konserter och evenemang.
2. Leta fram den föreställning du vill gå på, klicka på ”Boka biljett” och boka!
3. Dubbelkolla att du har ett giltigt vaccinations-bevis. Om inte, ladda ner det här. Skriv ut eller ha beviset i mobilen.
4. Äntligen dags att gå på teater! Kom till teatern. En foajévärd möter upp i entrén och visar vart du ska gå.
5. Visa biljett, vaccinationsbevis och giltig ID-handling.


FRÅGOR OCH SVAR OM VACCINATIONSBEVIS

Vaccinationsbevis infördes den 1 december. Vad innebär det?
Den 1 december infördes krav på vaccinationsbevis för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer.

Från och med den 1 december kommer vi därför att kontrollera både din biljett och ditt vaccinationsbevis när du besöker oss. (Både biljetten och vaccinationsbeviset kan vara utskrivna eller finnas digitalt i din mobiltelefon.) Du behöver också visa giltig ID-handling. Det kommer att ta lite extra tid, så planera för det inför ditt besök och kom i god tid. Ha gärna din biljett och ditt vaccinationsbevis redo. Tänk på att det är ditt ansvar att se till att din mobiltelefon är laddad så att du kan visa upp biljett och vaccinationsbevis digitalt om du så önskar. I enlighet med regeringens föreskrift kommer endast vaccinationsbevis att godtas, inte testbevis eller liknande. Den som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig behöver visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården som styrker detta. Vaccinationsbevis krävs för samtliga föreställningar och event i Folkteaterns regi. Tänk på att vaccinationsbevis har en begränsad giltighetstid – kontrollera att ditt är giltigt. För dig som är fullvaccinerad men saknar vaccinationsbevis så finns information om hur du gör här: ehalsomyndigheten.se

Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta. Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis för att få besöka oss.

Jag är fullvaccinerad men saknar vaccinationsbevis. Hur gör jag?
Om du är fullvaccinerad men ännu inte har ett vaccinationsbevis så finns information om hur du gör här: ehalsomyndigheten.se

Så här gör du som inte använder e-legitimation eller saknar folkbokföringsadress.

Jag har inte rätt till vaccinationsbevis. Hur gör jag?
Om du har biljett till en föreställning efter den 1 december, som är inköpt före den 29 november, och inte kan uppvisa vaccinationsbevis, kontakta oss på biljett@folkteatern.se.
Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis för att få besöka oss. Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett intyg från hälso- och sjukvården som styrker detta. Du som saknar vaccinationsbevis eller specialintyg och är 18 år eller äldre är välkommen att besöka oss efter att restriktionen har hävts.

Varför inför Folkteatern vaccinationsbevis?
Folkteatern följer regeringens, Folkhälsomyndighetens och Västra Götalandsregionens riktlinjer och rekommendationer. Vaccinationsbevisen är en restriktion som införs den 1 december 2021.

Vi är angelägna om att du känner dig välkommen till Folkteatern och vi gör allt vi kan för att göra ditt besök trevligt och tryggt.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär