Hoppa till huvudinnehåll

Doc Lounge - Come Back Any Time

Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

Sex kvällar i höst förvandlas Foajéscenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med kringarrangemang, bar och inbjudna gäster – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. Det görs genom unika helkvällar där filmvisningar kombineras med aktuella gäster, regissörsbesök, intressanta kringarrangemang och barhäng.

Visningarna presenteras i stolt samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud och ABF. 

Mer om Doc Lounge: Hemsida  Facebook


Come Back Any Time
Den självlärde ramenmästaren Masamoto Ueda och hans fru Kazuko har drivit sin ramenrestaurang Bizentei i mer än 40 år, och tillsammans med en trogen skara stamgäster har de skapat en intim gemenskap. På helgerna reser de kors och tvärs genom den japanska landsbygden för att skörda päron, bambuskott och bergsjams. Väl medvetna om att ingenting varar för evigt, och att mästaren en dag måste dra sig tillbaka, har alla bestämt sig för att göra det bästa av tiden de har kvar tillsammans genom att njuta av denna oas, den själsnärande maten och den speciella gemenskapen innan den är borta för alltid.

Regissör: John Daschbach / Land: Japan 2022 / Språk: Japanska (engelsk undertext) / Längd: 81 min

MER OM FILMEN

Förfilm: Powernappr's paradise av Samir Arabzadeh.
Kassörskan sover i kassan, revisorn har somnat över tangentbordet och vakten sover utanför banken med sitt gevär i knät, Powernapper’s Paradise är en dokumentärfilm som skildrar livet och människor i en stad i Filippinerna där det är helt okej att sova på jobbet.

 

Filmvisning

4 oktober 2022

Foajén

Biljettpris: 90 kr (70 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlem i FilmCloud)

Dörrarna öppnas kl 18.00.
Filmstart kl 19.00.

Datum och tider

okt. 04 tis

19:00

doc lounge , Doc Lounge

Doc Lounge - Come Back Any Time

Foajén

drink and draw

Drink & Draw på Restaurang Folk

Restaurang Folk arrangerar Drink & Draw och den här gången är temat GREKISKA GUDAR, apropå världens mest kända äventyr – Odysséen

Here’s to us

Musik, teater, filmkonst, poesi, performance ...

På Lilla Scenen och i Foajén fylls hösten av musik, teater, filmkonst, poesi, samtal, litteratur, dans, dokumentärer och performance. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Välkommen in i vårt rum!

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort.