Karin Ekberg / Sverige / 2017 / 79 min
En prisbelönt skildring av sorg, kärlek och längtan till föräldraskap

Denize och Filip har allt förberett: babysäng, barnvagn, små kläder, till och med bilbarnstolen är monterad. Barnet de väntar kan komma när som helst. Men på en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte längre något hjärtljud.

Efter Inez är en ny film av regissören bakom Att skiljas, öppningsfilm på Tempo Dokumentärfestival och nominerad till Kristallen och Prix Europa. Återigen bjuds vi in att följa en familj under en känslig tid i deras liv.

“Jag klev rakt in i ett rum fullt av sårbarhet och kärlek. Det är ett av mina starkaste ögonblick som dokumentärfilmare någonsin” - Karin Ekberg, regissör

Efter Inez är en film om att överleva sorg. Den utforskar hur individer sörjer olika, genusaspekter på sorg och tabun i vårt samhälle. För att till sist lämna oss med ett oväntat leende och en varm känsla inombords.

“En film som är svår att se, svår att göra, men som bryter en tystnad och ger en större förståelse för livets sårbarhet. En film om sorg, men mest av allt kärlek” - Tempo dokumentärfilmsfestival 2017

 

Gäst: Spädbarnsfonden
Spädbarnsfonden är en ideell förening som arbetar för en bättre vård och livssituation för de som mister ett litet barn före födelsen eller under barnets första levnadsår. Linda Lidén och Märta Lycken har båda engagerat sig i Spädbarnsfonden sedan flera år tillbaka och bland annat hållit i samtalsgrupper, arrangemang och planerat minnesstunder. Vi hör ett samtal med dem direkt efter filmen där du också har möjlighet att ställa frågor. 

Regissörssamtal: Karin Ekberg
Efter filmen hör vi ett samtal med regissören Karin Ekberg som långfilmsdebuterade med dokumentären Att skiljas

Medverkande: Rasmus Persson
Journalisten Rasmus Persson leder samtalet med Karin Ekberg. Rasmus är ett känt namn från Sveriges Radio P3 där han arbetade som researcher och programledare för bland annat Christer i P3, Alfabetet, Satsommar och Vardag i P3. Nu i sommar kunde du se honom som reporter i SVT:s Svenska folkfester.

 

Mer om Efter Inez: Hemsida

Datum och tider
26
sep
18:30
Foajén

Nio tisdagskvällar i höst förvandlas Folkteaterns foajé till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor.

Det unika filmvisningskoncept presenterar varje vecka det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang. Håll utkik efter aktuellt program!

Ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, ABF och Folkteatern.

Läs mer om Doc Lounge på deras hemsida och facebook!

BilagaStorlek
Fil After Inez / Efter Inez - trailer0 byte

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär