Giovanni Totaro / Italien / 2017 / 91 min

Välkommen till en italiensk afton med allt vad det innebär; mat, strand, familj och finanskris.

Stranden i Mondello, Sicilien, är som ett mikrokosmos av det italienska livet. Det finns några enstaka utländska turister, men överlag är stranden belägrad av italienare som spenderar sina somrar i en av de hundratals badhytterna.

En familj skuldsätter sig för att se rik ut i jämförelse med de andra strandgästerna. Tre kvinnor jobbar hårt på sin solbränna så de kan fortsätta känna sig unga och som sommarens snyggingar. En politiker söker efter sin valp bland hytterna och på samma strand tänker en bartender på ingenting annat än att tjäna tillräckligt mycket pengar så han klarar sig genom vintern. Alla ser fram emot ‘ferragosto’, en italiensk helgdag, och fortsätter låtsas som att den ekonomiska krisen inte existerar.

Happy Winter och dess kärleksfulla uttryck vinner vår sympati för sicilianarna när de når slutet av sin semester och önskar varandra "Buon inverno", eller “Happy Winter".

Happy Winter hade internationell premiär på IDFA 2017.


 

Gäst: Alessandro Detassis från Italienska föreningen/La Casa Degli Italiani

Filmen visas tillsammans med Italienska föreningen, en förening som har som mål att vara samlingsplats för italienare bosatta i Göteborg och samtidigt dela med sig av den kulturella rikedom som finns i Italien. Alessandro berättar innan filmen vad föreningen jobbar med och har vi tur blir det också en presentation av filmen på vackert klingande italienska.

Sju kvällar i vår förvandlas Folkteaterns foajé till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor.

Det unika filmvisningskoncept presenterar varje vecka det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang. Håll utkik efter aktuellt program!

Ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, ABF och Folkteatern.

Läs mer om Doc Lounge på deras hemsida och facebook!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär