Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

 

Fyra kvällar i höst förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor.

Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.


Höstens Doc Lounge-filmer på Folkteatern: 

Marianne & Leonard: Words of Love

Regi: Nick Broomfield / 102 min / USA 
Välkommen på en exklusiv förhandsvisning av höstens hetaste musikdokumentär!
"Marianne and Leonard – Words of Love" är en vacker men också tragisk kärlekshistoria mellan musikikonen Leonard Cohen och norska Marianne Ihlen. Marianne är kvinnan som kom att följa Leonard genom hela hans musikaliska karriär  och var inspirationen bakom flera av de mest kända låtarna. 
Tisdag 17 sep 2019 Lilla Scenen BOKA HÄR! Trailer Läs mer om filmen 


Honeyland

Regi: Ljubomir Stefanov & Tamara Kotevska / 85 min / Makedonien 
Bin, honung och storslagna bergslandskap i surrande Sundancevinnare.
I en övergiven liten landsby i Makedonien klättrar Hatidze, en kvinna i 50-årsåldern, upp för en bergssluttning för att se till sina bikolonier som ligger innästlade bland stenarna. Hennes värld består i att omsorgsfullt ta hand om sina bin, sin åldrande och sängliggande mamma och då och då åka in till huvudstaden för att sälja sin utsökta honung. En dag flyttar en familj in i närheten och hennes stilla tillvaro får ge vika åt brummande motorer, skrikande barn och 150 kor.
Tisdag 1 okt 2019 Lilla Scenen BOKA HÄR! Trailer / Läs mer om filmen


Fræmling

Mikel Cee Karlsson / 100 min / Sverige 
Mikel Cee Karlsson (The Extraordinary Ordinary Life of José González) är tillbaka med en noirdoftande pusseldeckare som går djupt in i relationen med en av dem han trodde att han kände bäst. Men hur väl kände han egentligen sin bästa vän?
Mikel och Mathias har känt varandra sedan barndomen. De har lekt, gått igenom alla olika sorters känslolägen och gjort film tillsammans. Men en dag kommer det fram att Mathias har levt ett helt annat liv än Mikel kunnat ana. Den ordnade tvåbarnspappan med det stabila jobbet har i hemlighet agerat indrivare åt ett gäng organiserade brottslingar. Något som till slut driver honom allt djupare ner i våldsspiraler och psykisk ohälsa.
Tisdag 8 okt 2019 Lilla Scenen BOKA HÄR! Trailer Läs mer om filmen


Välkommen att mingla i Folks bar och restaurang innan vi öppnar dörrarna. Du kan ta med sitt glas från baren in i salongen. Möblering: Dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

Datum och tider
tis
01
okt
18:30
Lilla Scenen
tis
08
okt
18:30
Lilla Scenen
tis
15
okt
18:30
Lilla Scenen

Visningarna presenteras i stolt samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud och ABF. 

Läs mer om Doc Lounge på deras hemsida och facebook!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär