Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

 

Fyra kvällar i höst förvandlas Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.

Höstens fjärde film presenteras inom kort!

Visningarna presenteras i stolt samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud och ABF. 


 Doc Lounge presenterar hösten 2021:

Julia&Jag (31 augusti)

Nina Hobert djupdyker i en omtumlande vänskap och gräver i oläkta sår i sin prisvinnande debut om två unga kvinnor på gränsen till sammanbrott. Nina och Julia har alltid varit vänner. De festade sig igenom tonåren och reste över världen tillsammans. Julia, en social stormvind som alltid är redo för nästa äventyr, och Nina, ständigt närvarande men alltid bakom sin kamera. När den här filmen tar sin början har de hunnit avverka de flesta av sina 20-någonting-år och befinner sig på två olika platser i livet. Julia lever ett dekadent liv i Köpenhamn och kämpar med ett eskalerande alkoholmissbruk medan Nina är fotograf i Stockholm, där hennes ambivalenta förhållande till sin kropp skapar allt mer ångest. I sin lika nyfikna som oroliga blick på sin vän och hennes till synes outtröttliga livskraft hittar Nina vägen in till sig själv.

Det som skulle bli en film om Julia blir istället ett stormande och intimt porträtt av vänskap, kriser, ångest och kreativitet. Och en berättelse om att hitta sin väg ut ur mörkret.

Regissör: Nina Hobert / Land: Sverige / Längd: 80 min / Svenskt tal


Raising A School Shooter (7 september)

Hur lever man vidare med vetskapen om att man fostrat en mördare? Det undersöker de uppmärksammade regissörerna bakom "Pervert Park" i sin nya dokumentär om skolskjutningar.

I april 1999 sköts tolv elever och en lärare till döds på Columbine Highschool i vad som fortfarande är en av de största skolskjutningarna i USA:s historia. Bakom en av avtryckarna stod Sue Klebolds son, Dylan, som efter att ha tagit livet av sina klasskamrater även tog sitt eget. Det har skett 1300 skolskjutningar i USA sedan 1970-talet och Sue är bara en av de föräldrar vi möter i "Raising a School Shooter". Föräldrar som tvingas leva med att ha fostrat en mördare och med skam, sorg och uppgivenhet leta efter en förklaring. Hur kunde det bli såhär och vem bär egentligen ansvaret?

Lasse och Frida Barkfors är tillbaka med den tredje filmen i deras amerikanska trilogi om sociala stigman och erbjuder en komplex och omvälvande inblick bakom USA:s kanske mest tragiska samhällsfenomen.

Regissör: Frida Barkfors & Lasse Barkfors / Land: Danmark, Sverige, Frankrike, Belgien 2021 / Längd: 74 min / Engelskt tal


Marisol (28 september)

Från sambafotboll och hamnarbetare till ångestfyllda barndomsminnen och kluven identitet. När Malmöförfattaren Fredrik Ekelund kommer ut som Marisol öppnas en ny värld, där en delad personlighet trots allt kan bli hel.

Vid 64 års ålder kommer Fredrik Ekelund ut som transvestit och blir Marisol M med offentligheten. I alla fall till viss del. Marisol börjar leva ett skuggliv i Köpenhamn tillsammans med andra personer på transspektrat. Här, bland likasinnade, kan den nu tudelade malmöförfattaren fly sin maskulinitet och leva ut hela sin person. Men hur ska Marisol bli en naturlig del av vardagslivet i Malmö? Det nya livet i Köpenhamn tär på krafterna, ett traumatiskt barndomsminne gör sig påmint och barnen börjar ifrågasätta vem deras pappa egentligen är. Kan man vara två personer samtidigt? 

Stefan Berg, som senast visade sin film "Leslie brinner" på Doc Lounge har tillsammans med Amanda Eriksson Ekelund skapat en nyfiket inkännande film om att möta sitt inre jag och aldrig sluta växa.

Regissör: Stefan Berg, Amanda Erixon Ekelund / Land: Sverige / Längd: 70 min / Svenskt tal


Innan varje långfilm på Doc Lounge visas en lokal kortfilm. Mer info om kortfilmerna kommer inom kort.

Fler kringarragemang kan tillkomma. Håll utkik här eller på Doc Lounge Göteborgs sociala medier!


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv och reglerar verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint. Läs mer

 

Datum och tider
tis
28
sep
19:00
Lilla Scenen
tors
04
nov
19:00
Lilla Scenen

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär