Stefan Berg / Sverige / 2018

Det är tidigt 2000-tal och Leslie Tay är 14 år. Han bor i Sofielund, “Seved”, i Malmö och drömmer om att bli “riktigt stor i musikindustrin”. Istället hamnar han snett och ses som “the most fucked up kid” i området och barnet inga föräldrar vill att deras egna barn ska umgås med.

13 år senare har han samarbetat med både Silvana Imam och Cherrie och jobbar med sitt livs största projekt: inspelningen av sitt efterlängtade debutalbum. Han befinner sig inom genren RnB, en genre präglad av passion och känslighet, och sjunger på svenska. De intima låtarna kontrasterar starkt mot den norm som regerade i uppväxtens Malmö, där var det svårt att prata om känslor och viktigt att hålla en hård yta.

Leslie brinner är ett närgånget porträtt av en av Sveriges starkast lysande RnB-stjärnor och en film som med en finkänslig skörhet skildrar drömmar och kreativitet samt utmanar normer kring manlighet.

Svenskt tal och svensk text


Visningen är ett samarbete med Röda Korsets Ungdomsförbund och Individuell Människohjälp och del av ett projekt för att genom kultur skapa mötesplatser för nya och etablerade svenskar.


Live innan filmen: Mushtaq

”Quiamat E Rapp” betyder rappens domedag. Från och med nu kan all annan rap raderas – det här är viktigt på riktigt. Skivan i sig är unik, det är den första hiphopskivan i världshistorien som är skriven och framförd på dari av en och samma artist. Mushtaqs första skiva släpptes på alla digitala plattformar under våren 2018.

Att skriva musik har varit 19-årige Mushtaqs sätt att orka med ett liv bestående av flykt och väntan på besked om att få stanna. Han berättar om en tillvaro som är verklighet för miljoner människor, men som vi sällan får höra om från dem som upplever den. Tillsammans med andra unga rappare från Afghanistan vill Mushtaq utvidga kretsen av unga exil-afghaner som tar makten över sina egna berättelser.

Denna kväll finns möjlighet att ta med sitt glas från baren in i salongen. Möblering: Dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).


Sex kvällar i höst förvandlas Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nu på Lilla Scenen! Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. 

Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.

Ett samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad och ABF.

Läs mer om Doc Lounge på deras hemsida och Facebook!

Leslie Brinner - svensk trailer

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär