Ugis Olte, Morten Traavik / Norway, Latvia / 2016 / 98 min
Säsongsfinal! Nordkoreas första rockkonsert med ett provocerande, ex-jugoslaviskt kultband + Regissörssamtal!

Kultbandet Laibach är det första och enda rockband som någonsin genomfört en konsert i Nordkorea. Ett oväntat val som chockade en hel värld.

Det ex-jugoslaviska kultbandet har höjt människors ögonbryn i över 35 år. Det är inte bara på grund av deras musik men också på grund av bandets slående stil. Laibachs videos, konserter och kläder innehåller militära och industriella element. Bandet har till och med anklagats för anknytningar till nazismen. Ironiskt nog är bandet inbjudna att spela på Nordkoreas firande av landets befrielsedag.

 ”It sounds bizarre. It is bizarre!” -The Guardian

Filmen följer medlemmarna i bandet och deras entourage från ankomsten till Nordkorea fram till konserten. Samtidigt som förberedelserna till konserten bromsas av teknikstrul och konstanta störningar från censuren, ökar de internationella spänningarna när högtalare med propaganda installeras längs gränsen till Sydkorea.

”Perhaps the most spectacular cultural event of recent times, and definitely the most surprising documentary you’ll see this year” - Filmmagasinet (Norway)

‘Liberation Day’ hade världspremiär på IDFA 2016.

 

DJ: Sandra Dermark
Sandra Dermark från klubben High Time står bakom skivspelaren den här kvällen. Rock från flera årtionden och hörn bjuds det på!

Regissörssamtal: Morten Traavik
Direkt efter filmen har vi ett samtal via Skype med regissören Morten Traavik. 

 

Mer om Liberation Day: Trailer  Hemsida   Facebook

Elva kvällar i höst förvandlas Folkteaterns foajé till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor.

Det unika filmvisningskoncept presenterar varje vecka det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang. Håll utkik efter aktuellt program!

Ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, ABF och Folkteatern.

Läs mer om Doc Lounge på deras hemsida och facebook!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär