Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

 

Madeline “Maddy” Stuart är världens första supermodell med Downs Syndrom och har tagit catwalks från New York till Dubai med storm. En resa som krossat inte bara modevärldens skönhetsnormer, utan kanske mest av allt skakat om hur samhället ser på våra funktionsvarierande kroppar och vad de kan åstadkomma. Maddy är inte bara en celebritet på olika modeveckor, utan en inspirerande och sprudlande kraft för förändring. 

Det är 2015 när Maddy för första gången kliver upp på catwalken på New York Fashion Week. Men resan dit har inte varit enkel. När Maddy föddes var det få som trodde att hon ens skulle överleva. Hennes mamma Rosanne råddes, inte bara av sjukvården, utan också av sina nära och kära, att lämna bort sin nyfödda dotter. Hon skulle aldrig få ett värdigt liv.

Men Rosanne vägrade lyssna och har sedan dess dedikerat sitt liv åt Maddy och kampen för att Maddy och andra personer med funktionsvariationer ska inkluderas och få en chans att leva sina drömmar. För Maddy vill få möta nya människor, glänsa på catwalken och visa upp sig för världen. Precis som vilken annan tonåring som helst!

Regi: Jane Magnusson Land: Sverige År: 2020 Längd: 92 minuter


En helt vanlig CP-öl
Funktionsnedsatta drabbas ständigt av ifrågasättanden. Inte minst i barer, på restauranger och klubbar. Det kan röra sig om något så enkelt som tillåtelsen att få komma in på krogar och beställa och dricka öl.
Kvällen till ära kommer Folk att sälja CP-öl i baren! Ölen är speciellt framtagen av Göteborgskooperativet för independent living (GIL), som en del av sin kampanj för ett krogliv för alla. 

Förfilm: Föräldragården av Kim Jansson
Kim har för länge sedan lämnat föräldragården och flyttat till Göteborg. När hon återvänder, 20 år senare, finns platsen kvar men föräldrarna har åldrats. Tiden har på ett sätt stått still, på ett annat sätt har den flugit iväg. Borde hon aldrig ha lämnat?


Fem kvällar i höst förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!


Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.

Visningarna presenteras i stolt samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud och ABF. Mer om Doc Lounge: Hemsidan  Facebook  


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. 

Läs mer här om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin! 

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär