T Cooper / 93 min / USA / 2018

Bodybuilding, transitioner och queera berättelser samlas i en hjärtevärmande skildring av fyra transmäns resa mot världens enda bodybuilding-tävling för transpersoner!

Man Made tar oss rätt in i hjärtat av den del av hbtq som kanske oftast hamnar i skymundan. Genom fyra transmäns berättelser synliggörs inte bara deras komma-ut-historier och hur de psykologiskt måste bygga upp sig själva och sitt liv igen i förhållande till familj och omgivning, utan också den kroppsliga transition och återuppbyggnad de går igenom för att nå sina mål: att skapa sig själva som den man de alltid varit. Reese är den ensamstående pappan som kämpar med perioder av hemlöshet, Dominik söker upp sin biologiska familj, Kennie erkänner för sig själv och sina nära vem han egentligen är och Mason försöker få sin mentala hälsa i schack.

T Cooper, som själv är transperson, har lyckats skildra både de psykologiska och fysiska aspekterna av trans och när han sätter ihop dem med bodybuilding och sportdokumentärernas klassiska berättarteknik, skapas ett varmt och inkännande porträtt och en historia som sällan blir berättad!


Spoken Word

Love är 28 år och transman. Love har under senaste året tagit klivet ut från sin Instagrambubbla för att förkroppsliga sin poesi på scen. Texterna bråkar med könsbegreppets koppling till anatomi, sexualitet, sexuell praktik och kärlek och syftar till ge chans till ökad kunskapsspridning för HBTQAI-transpersoners rättigheter och därigenom förbättrad hälsosituation.

Denna kväll finns möjlighet att ta med sitt glas från baren in i salongen. Möblering: Dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).


Sex kvällar i höst förvandlas Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nu på Lilla Scenen! Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. 

Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.

Ett samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad och ABF.

Läs mer om Doc Lounge på deras hemsida och Facebook!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär