I solidaritet med Black Lives Matter
Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

 

Under smeknamnet “Beast Mode” blev Marshawn Lynch en av superstjärnorna inom amerikansk fotboll. Känd inte bara för sina talanger på planen, utan också för sin motvilja gentemot media. Först efter att NFL hotat med böter ställde han upp på intervjuer och svarade då enbart med korthuggna svar så som “Jag är tacksam” och “Jag är bara här så att jag inte ska få böter”. När han inför en match 2017 vägrade ställa sig upp under nationalsången hamnade han på republikanernas svarta lista och fick Trumps avtryckarfingrar att gå varma på Twitter.

I ett mäktigt kollage med över 700 klipp från allt mellan Youtube och CNN tecknas bilden av en nonkonformistisk stjärna med paralleller till andra Oaklandrebeller som Gertrude Stein och The Black Panther Party. Med rapp humor och sylvass skärpa knyter Marshawn Lynch: A History samman en sportikons envisa tystnad med ett USA både besatt av stjärnkult och djupt nedtyngt av rasistiska strukturer. Tills slut står det tydligt att även tystnaden kan vara ett kraftfullt motstånd.

Regi: David Shields  Land: USA  År: 2019  Språk: Engelska  Längd: 85 minuter

Gäster till visningen annonseras inom kort!


Fem kvällar i höst förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!


Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.

Visningarna presenteras i stolt samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud och ABF. Mer om Doc Lounge: Hemsidan  Facebook  


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. 

Läs mer här om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin! 

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär