Steffan Strandberg / Norge, Sverige, Belgien / 2017 / 63 min

Poetisk och kärlekstörstande barndomsskildring som beskrivits som en av Norges bästa biofilmer och animerats av det Oscarsnominerade gänget bakom Waltz with Bashir.

OBS! Filmstart 18.30

När Steffans mamma dog kände han ingenting. Ingen sorg, ingen lättnad, ingen ro. Hur blev hans känslor för sin mor så likgiltiga? Under hela sin uppväxt har han längtat efter hennes närhet och kärlek, men de var känslor hon främst delade med alkoholen. Regissören Steffan Strandbergs självbiografiska uppväxtskildring beskriver poetiskt och tankeväckande livet med en alkoholiserad förälder och dagen som till slut förändrade allt.

“Strong memories in an expressive documentary” NRK P3

“One of the best Norwegian films on cinema” Kinomagasinet

Samtal med psykologen
Hur påverkas man av att växa upp med en missbrukande förälder? Och hur hänger våra uppväxtvillkor med oss senare i livet? Efter visningen svarar psykologen Johan Hagborg på alla dina frågor om barndom, medberoende och känslomässiga trauman.

Sju kvällar i vår förvandlas Folkteaterns foajé till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor.

Det unika filmvisningskoncept presenterar varje vecka det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang. Håll utkik efter aktuellt program!

Ett samarbete mellan Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, ABF och Folkteatern.

Läs mer om Doc Lounge på deras hemsida och facebook!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär