Regi: Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis (90 min, 2017)
Ett magiskt porträtt av Sveriges största hiphop-ikon


Extrainsatt filmvisning med svenskt tal och svensk undertext! 

OBS! Visningen är nu fullsatt.

Denna kväll visas en helt ny dokumentär om musik, kärlek, politik, feminism och en av Sveriges mest hyllade artister: Silvana Imam. DJ Karin Wramner bjuder på den perfekta blandningen hiphop och RnB innan filmen startar.

Med texter på svenska, litauiska och arabiska har Silvana Imam tagit den svenska musikscenen med storm. Hon har vunnit priser för både sin musik och sitt engagemang i HBTQ-frågor och är en viktig del i den nya vågen av feminism och antirasism som svept över landet de senaste åren.

"Vi står över jantelagen, jag är ett statement, när du ser mig, se dig" – Silvana Imam (från "I min zon")

DJ: Karin Wramner (HIPHOPSTAN)
Kör framförallt på känsla. Det blir då oftast en gosig blandning hiphop och RnB. Alltid med en groovig vibb.


Doc Lounge är en dokumentärfilmsklubb som visar nya dokumentärer i minglig miljö. I december kan du se två extrainsatta filmer: Silvana - Väck mig när ni vaknat (12 december) och Den unge Zlatan (13 december). Båda filmerna visas med svenskt tal och svensk undertext och är bra tillfällen för människor med olika språkförutsättningar att träffas och se film tillsammans. Perfekt oavsett om du är ny i Sverige och vill öva på språket eller om du bott här hela ditt liv.

Elva kvällar i höst förvandlas Folkteaterns foajé till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor.

Det unika filmvisningskoncept presenterar varje vecka det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang. Håll utkik efter aktuellt program!

Doc Lounge Göteborg i samarbete med Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen, ABF och Folkteatern.

Läs mer om Doc Lounge på deras hemsida och facebook!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär