Regi: Gustav Ahlgren och Emelie Jönsson / 90 min

Gör dig redo för en kväll med höga toner! Det blir inte mer extravagant än detta, plats på scen för Sivandivan! 

"Jag borde vara en ikon för feminismen idag, tycker jag själv." - Siv Wenneberg, SVT

Siv Wennberg är operadivan som kom från ingenstans och gjorde en bejublad debut mot Birgit Nilsson på Operan. Hon gjorde kometkarriär! Men började snabbt motarbetas av etablissemanget och de allt för snäva normerna för hur ett kvinnligt geni får vara.

Hennes karriär dog och idag vet få vem hon är och de som vet vem hon är skrattar åt henne. Men Siv Wennberg har bidat sin tid, och nu är hon redo att hämnas sina belackare.


Förfilm: Allra käraste syster
Regi: Clara Noreen
Vad är det för ett speciellt band som existerar mellan systrar? Clara Noreen ger oss en smart och charmig dokumentär om dem vi har allra kortast stubin med, allra högst tolerans kring och dem vi ibland hatar att vi älskar. Clara besöker dessutom visningen för att själv presentera filmen!


Gäster: Siv Wennberg, Gustav Ahlgren och Eric Aexander Carlenstolpe
Inte nog med att Siv Wennberg tar plats på duken med sin helt oemotståndliga person och talang, hon tar också plats på Folkteaterns lilla scen! Med sig har hon en av filmens regissörer, Gustav Ahlgren, och sin följeslagare och kavaljer Eric Alexander Carlenstolpe. De besöker alla visningen för att prata mer om filmen och, vem vet, kanske kommer det tas en eller annan ton från scen?

Träffa K specials projektledare Emelie Persson i ett samtal
Med anledning av att kvällens film Sivandivan är en samproduktion med K special har vi bjudit in Emelie Persson och en av filmens regissörer Gustav Ahlgren för ett samtal om hur det går till att producera för Svt och K special. Hur görs urval? Hur påverkar 58 minuters-formatet, publiken och public service-uppdraget? Hur gör du för att få din film visad eller samproducerad?
K special sänds varje fredag klockan 20.00. Det blir över 50 dokumentärer per år med allt från porträtt av konstnärer till berättelser om vår samtid genom kulturens ögon. Dokumentärerna kommer från både Sverige och resten av världen och är en blandning av inköp och beställningar. Filmerna produceras både inne på svt och av externa producenter i hela Sverige.
Samtalet är ett samarbete mellan FilmCloud och Doc Lounge Göteborg

Samtal kl 17.30-18.30 Lilla Scenen, Folkteatern
Entré: Samtalet är gratis. Om du vill se filmen, så se till att köpa förköpsbiljett. 80 kr (60 kr för student/pensionär/arbetssökande samt medlemmar i FilmCloud). Det kommer vara en kortare paus mellan film och samtal.

Fyra kvällar i vår förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor.

Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.


Visningen presenteras i stolt samarbete mellan Doc LoungeGöteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, Folkteatern, FilmCloud och ABF.

Läs mer om Doc Lounge på deras hemsida och Facebook!

SIVANDIVAN TRAILER

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär