INSTÄLLD pga sjukdom
Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

Optimistisk aktivist tar sig an Kenyas korrupta politiska dynastier i en varm och hoppingivande dokumentär om idealism, demokrati och kämparglöd.  

Bonafice “Softie” Mwangi har länge kämpat mot orättvisor som politisk aktivist i sitt hemland Kenya. Med en obotlig optimism tar han sig an de svåraste utmaningarna och protesterar mot landets orättvisor och våldsamheter med storslagna aktioner. Men när han tar steget vidare för att bli invald i det officiella politiska styret sätts hans idealistiska slagord på prov. De korrupta dynastierna lägger sig inte utan kamp och slåss gärna smutsigt, vilket inte bara försätter Bonafice i fara, utan även hela hans familj. Kommer verkligen Landet före Familjen, som han så ofta intalat sig själv?  

Gäster till visningen annonseras inom kort! 

Regi: Sam Soko  Land: Kenya  År: 2019  Språk: Engelska  Längd: 96 minuter  


Fem kvällar i höst förvandlas Lilla Scenen på Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!


Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.

Visningarna presenteras i stolt samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud och ABF. Mer om Doc Lounge: Hemsidan  Facebook  


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. 

Läs mer här om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin! 

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär