Dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster.

 

Debatten kring surrogatmödraskap är en het potatis med polariserade åsikter på båda sidor.  I For Somebody Else möter vi tre amerikanska kvinnor som alla, av olika anledningar, valt att upplåta sin kropp för att uppfylla barnlängtande pars önskningar.  

Surrogatmödraskap är förbjudet i Sverige och större delen av världen, men i Kalifornien är företeelsen en växande industri. I For Somebody Else möter vi Cristal, Deanna och Michelle, tre kvinnor som av olika anledningar valt att bära och föda andras barn.  

Regissören Sven Blume följer dem i vardagen; innan, under och efter graviditeterna och låter dem själva formulera och reflektera över sina val. Resultatet är en tankeväckande och intim dokumentär om prövningar och risker, men även drömmen om en framtida relation och att få skapa någon annans lycka. 

Regi: Sven Blume  Land: Sverige, USA  År: 2020  Språk: Engelska  Längd: 90 minuter 


Regissörssamtal:
Doc Lounge bjuder samma kväll in till ett längre samtal i Foajén kl 17.15 med filmens regissör, Sven Blume.Läs mer om samtalet här

Förfilm: Oceaner av tid av Johanna Bernhardson
Johanna Bernhardson åker till Paris och vandrar i Simone de Beauvoirs fotspår. När hon läser om “Det andra könet” ter den sig inte lika fulländad som när hon först upptäckte den, innan hon fick barn. Hur ska hon kunna kombinera konstnärskapet med moderskapet, och hade De Beauvoir varit lika kritisk till det senare om hon själv haft barn?  


Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.

Visningarna presenteras i stolt samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad, Västra Götalandsregionen, FilmCloud och ABF. Mer om Doc Lounge: Hemsidan  Facebook  


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. 

Läs mer här om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin! 

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär