Lorna Tucker / 83 min / Storbritannien / 2018

Från att, tillsammans med sin ex-partner och tillika Sex Pistoslmanager; Malcolm McLaren, ha varit en av förgrundsfigurerna inom punkrörelsen, har Dame Vivienne Westwood alltid varit en frispråkig aktivist. Vare sig det gäller att bekämpa oljebolagens korrupta och miljövidriga verksamheter eller att bevara integritet och personlighet inom sin egen modekoncern.

I Westwood: Punk, Icon, Activist får vi exklusiv access till en av vår tids största modeskapare, hennes ständiga kamp för att behålla kontrollen över ett skenande varumärke och personliga engagemang i miljöfrågor, så som fracking och räddningsaktioner för Arktis. Hennes inflytande över modevärlden blev länge nedvärderat av snobbiga branschorganisationer och sexistisk media, men numera ses Vivienne Westwood som en stark innovativ kraft inom modeindustrin. Filmen blandar arkivmaterial med unika intervjuer med såväl Westwood själv, som samarbetspartners över hela världen.

Detta är en intim och gripande hyllning till punkaren från Derbyshire som gått från smutsiga källarlokaler till prisgalor och runways i Paris och Milano, och dessutom blivit adlad på vägen.

Engelskt tal


DJ:s i baren på Folk från kl 18.00: Satans Barn

Efter filmen pratar vi punk och mode med Erika Blomgren, programansvarig för kandidatutbildningen inom modedesign på Textilhögskolan i Borås.

Denna kväll finns möjlighet att ta med sitt glas från baren in i salongen. Möblering: Dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).


Sex kvällar i höst förvandlas Folkteatern till fusion-biograf då populära Doc Lounge bjuder på dokumentärfilm i världsklass, kryddat med liveakter, bar och inbjudna gäster. Nu på Lilla Scenen! Nära, genuint, tillsammans – dokumentärfilm i lyxförpackning!

Doc Lounge Göteborg är en visningsklubb för nyproducerad dokumentärfilm och en del av det nordiska nätverket Doc Lounge. Visionen är att bredda publiken för dokumentärfilm, inspirera till oväntade möten och skapa delaktighet genom intressanta diskussioner kring aktuella samhällsfrågor. 

Det unika filmvisningskoncept presenterar det senaste från dokumentärfilmsgenren där extramaterialet består av livemusik, intressanta samtal och andra kringarrangemang.

Ett samarbete mellan Doc Lounge, Folkteatern, Göteborgs Stad och ABF.

Läs mer om Doc Lounge på deras hemsida och Facebook!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär