Erik Holmström goes följetong, nytt avsnitt varje vecka

Cervantes klassiska roman om riddaren Don Quijotes och hans vapendragare Sancho Panzas äventyr är en av världslitteraturens mest älskade berättelser. Vi tolkar fritt ur originalet och presenterar en unik följetong i åtta avsnitt – med en ny premiär varje vecka! Avsnitten kommer att ha olika former och format, alltifrån audiodrama och talkshow, till kammarspel och helaftonsföreställning.

För att på bästa sätt kunna möta vår publik under detta oerhört speciella år har vi stuvat om lite: Chaplins Moderna tider flyttas fram till våren 2022 och Erik Holmström, som skulle ha regisserat Moderna tider i höst, tar sig istället an Don Quijote tillsammans med Folkteaterns ensemble. Försök inte ens förbereda dig på denna minst sagt omväxlande resa. Vi slår följe, upptäcker denna nya värld ihop och skyddar varandra från eventuella faror längs vägen. En garde!


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. På Stora Scenen kommer publiken att placeras vid trevliga små kafébord, med behörigt avstånd mellan sig och scenen. På Lilla Scenen blir det intimare känsla med färre i publiken, och naturligtvis med avstånd. Läs mer här

Datum och tider
fre
04
sep
18:00
Stora Scenen

Vi på scenen

Andrea Paddington Edwards
Skådespelare
Läs mer
Pelle Grytt
Skådespelare
Läs mer
Sanna Hultman
Skådespelare
Läs mer
Anna Lundström
Skådespelare
Läs mer
Malin Morgan
Skådespelare
Läs mer
Lena B Nilsson
Skådespelare
Läs mer
Cecilia Nordlund
Kompositör och livemusiker
Läs mer
Jonas Sjöqvist
Skådespelare
Läs mer
Lotta Wenglén
Kompositör och livemusiker
Läs mer

Produktion

Regi: Erik Holmström

Scenografi och kostymdesign: Maja Kall

Ljusdesign: Tobias Hagström Ståhl 

Mask-och perukdesign: Susanne Åberg

Dramaturg: Magnus Lindman

Komposition och livemusik: Cecilia Nordlund och Lotta Wenglén

Medverkande: Andrea Paddington Edwards, Pelle Grytt, Sanna Hultman, Anna Lundström*, Malin Morgan, Lena B Nilsson och Jonas Sjöqvist. (*praktikant från Högskolan för Scen och Musik, Göteborgs Universitet)

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär