Samtal med Rasmus Persson

Har de börjat slåss med väderkvarnar ännu? Rasmus Persson käkar middag med Don Quijote-ensemblen efter fyra dagars isolering. Och du är inbjuden. 

Journalisten, programledaren och cirkusdirektören Rasmus Persson är lite överallt. De senaste åren har han utvecklat och programlett en mängd radioprogram för framförallt Sveriges Radio P3. Han har startat podcasten Faderskapstestet och Sveriges troligen största digitala pappagrupp. Inom radio har han också producerat och utvecklat program för både P1 och P4.

Han är även initiativtagare till den värmländska middagshappeningen Bord för en, grundare av Varité Meduza samt utdelare av Ulla-Britt Henrikssons kulturstipendium - till en mamma med konstnärliga ambitioner. Barnskräckmusikalen Bobo och Gileus samt Gittanz Dansorkester är ytterligare några av de sammanhang Rasmus Persson kan upplevas i!

"Jag tänker på detta med att sträva efter det ouppnåeliga. Hur löjligt det kan te sig. Men hur modigt det är. Inte minst i den här tiden då nästan allt känns förlorat. Klimatmål, social samvaro, en fungerande fri kultur och ett samhälle fritt från främlingsfientlighet - kanske behöver vi en Don Quijote nu mer än någonsin?"


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. 

Läs mer här om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin! 

Don Quijote: Into the Reality - 18-19 september

En maratonläsning av hela boken. Alltså alla 925 sidor. Ensemblen inlåst på teatern, fångad på övervakningskameror. Dygnet runt. Don Quijote-kvarnen har börjat mala ner dem. Och du kan se på.

Skådespelarna är inspärrade på teatern i fyra dygn. De äter, sover, andas Don Quijote. De får inte tala med varandra annat än under de korta matpauserna, och då endast prata om boken. I biktbåset får de tala ut, ensamma framför kameran. Från morgon till kväll högläser ensemblen boken, med inskjutna regelbundna diskussioner på temat. Organiserade promenader, med näsan i boken, tillåts på Järntorget. Det blir ett teaterexperiment olikt alla andra – och du bjuds in att titta via livestreaming. Reality-tv goes teater goes reality igen, qué? 

Den 16-19 september kan du följa experimentet genom livestreaming, och den 18 och 19 september öppnas dörrarna till salongen upp. Publiken bjuds in att bevittna ensemblen äta en måltid under ett modererat samtal om situationen och om djupdykningen i denna ojämförliga riddarklassiker. I den tredje premiären av Don Quijote på Folkteatern konstrueras en krock mellan verkligheten och bokens lek med verklighet och fiktion. Vilka spelregler gäller för Don Quijote: Into the Reality? 

Se Don Quijote-kvarnen mala på Stora Scenen:
Världspremiär fredag 18 september kl 20 med middagsgäst/moderator Emma Knyckare. Läs mer!
Spelas lördag 19 september kl 16 med middagsgäst/moderator David Karlsson. Läs mer!
samt lördag 19 september kl 20 med middagsgäst/moderator Rasmus Persson

Se livestreamingen av maratonläsningen via Folkteaterns hemsida eller Youtube-kanal: Onsdag kl 9.45 till lördag kl 21.00. Inga biljetter krävs. 

Mat och teater! I samband med Don Quijote öppnar salongen en timme innan föreställningens start. Till salongen har en bar flyttat in och det finns möjlighet att äta lättare smårätter. Förbeställ när du bokar din biljett, eller kom i riktigt god tid - den sista beställningen måste göras före kl 19.50 eller kl 15.50. Smaklig teater!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär