Dela/Skriv ut

Drömmar

 • Premiär 28 november
  2015 på Röda Scenen
  Spelades till 26 januari 2016

   

  Speltid ca 1 tim och 20 min utan paus
  Biljettpris 120-250 kr

   

  Gå 1 betala för 2! 
  Din extrabiljett blir någons tak över huvudet. Vi erbjöd publiken att skänka 250 kr (motsvarande priset för en teaterbiljett) till Göteborgs Stadsmissions nya härbärge för hemlösa. För att tillsammans bygga en varmare stad!

   

  Medlemserbjudande!
  Som medlem i Folkteatern kunde du se föreställningen till rabatterat medlemspris
  den 2-19/12, endast 180 kr/biljett (ord pris 250 kr). Är du också medlem?

 • Ett samarbete mellan Folkteatern och Göteborgs Stadsmission

   

  Idé/Koncept/Regi:
  Davide Iodice
  Dramaturg/Författare: 
  Isabel Cruz Liljegren
  Scenografi/Kostymdesign:
  Tiziano Fario
  Livemusik/Kompositör:
  Harriet Ohlsson

   

  Medverkande: 
  Evin Ahmad,
  Yngve Dahlberg,
  Elisabeth Göransson,
  Kardo Razzazi,
  Anders Tolergård,
  Siw-Monica Johansson,
  Dezsö Lakos,
  Frode Frieden,
  Joel Carlström,
  Daniel Carlström. 

   

  Affischfoto och
  föreställningsfoto:
  Peter Lloyd

 • Drömmar

  Är det synd om människorna?

  En bit mat. En vän. Ett hem. Alla får väl drömma? I samarbete med Göteborgs Stadsmission presenterar Folkteatern och den italienska regissören Davide Iodice ett teaterprojekt som utgår från drömmar drömda av människor vi möter på alla möjliga platser. Hittills oberättade berättelser växer fram. Ur detta skapas en värdig, vacker och uppriktig föreställning, med efterdyningar som varar långt efter sista speldatum.

  Projektet tar avstamp i de råa delarna av August Strindbergs pjäs Ett drömspel. Detta mixas med Davide Iodices unika arbetssätt som kännetecknas av viljan att förena konst med ett socialt medvetande. Kan alla göteborgare tillsammans drömma om en bättre framtid?

  Under föreställningens intensiva research-period har regissör och ensemble mött och samlat in ett gediget material bestående av personliga berättelser och drömmar från ett stort antal människor med olika livserfarenhet och förutsättningar runt om i Göteborg. Utöver delar av Folkteaterns ensemble medverkar även fem av de som delat med sig av sina historier på scen.

  .............................................................................

  I sitt konstnärskap intresserar Iodice sig för ”obekväma” platser, och hans produktioner baseras ofta på ett omfattande antropologiskt undersökningsarbete. I dessa projekt arbetar han med människor som rör sig i utsatta och dolda delar av samhället.

  - Jag har gjort liknande uppsättningar i Neapel tidigare och bl a spenderat ett år på ett härbärge där vi skapade och framförde en föreställning tillsammans med härbärgets gäster, säger Davide Iodice. Teater är alltid både social, terapeutisk och politisk. Annars är det inte teater.

  I och med denna produktion utvecklar Folkteatern sitt samarbete med Göteborgs Stadsmission.

  - Jag tycker det är fantastiskt att vi på det här sättet kan fortsätta vårt samarbete med Göteborgs Stadsmission. Det blir på ett lite nytt sätt och med en internationell och kritisk blick på vårt samhälle. Jag har stor respekt för Davide Iodices långa erfarenhet av att arbeta med människor som har hamnat i en situation av hemlöshet, säger Frida Röhl (Konstnärlig ledare Folkteatern)

  ............................................................................. 

  Reflektioner runt föreställningen Drömmar från elever på Kulturverkstan: Läs dem här!

  ............................................................................. 

  Situation hemlöshet

  Samtal med anledning av pjäsen Drömmar
  Vad innebär situationen hemlöshet? Vilka är de komplexa, bakomliggande orsakerna? Vilka strategier har visat sig fungera i arbetet med att minska hemlöshet? Ta del av samtalet med Hans Swärd, Malin Östling och Lennart Forsberg. 
  Ett samarbete mellan Folkteatern, Göteborgs Stadsmission och ABF.
  Mån 7 dec 2015 kl 19 Foajéscenen Fri entré  Läs mer

  .............................................................................

  Öppna repetitioner 
  Vi erbjöd alla som hade möjlighet att följa med bakom kulisserna och ta del av repetitionerna av Drömmar, för att komma riktigt nära produktionen. Det fanns tre datum i november att välja på.