I samarbete med Clandestino Festival.

 

Ebo Krdum är en sångare, låtskrivare och aktivist. Hans musikkarriär började när han i ungdomen spelade muntrummor och sjöng på gatorna i Darfur. På en hemmabyggd gitarr lärde han sig sedan spela, inspirerad av afroblueskungen Ali Farka Touré. Idag bor han i Stockholm och har utnämnts till Årets nykomling på Folk & Världsmusikgalan tillsammans med bandet Genuine Mezziga. Låtarna handlar om sociala och politiska frågor rörande hans hemland Sudan, och de kommer i en mängd olika rytmiska och melodiska former baserade på afrikansk blues och soul. Bland hans främsta inspirationskällor kan även nämnas Mariam Amou, Bubacar Traoré och Oumou Sangaré.

Hans djupa, rena och naturliga röst i kombination med hans unika gitarrteknik tar med publiken på en resa präglad av fred, rättvisa, motstånd, revolution, frihet och kärlek. På kommande albumet Diversity sjunger han på inte mindre än åtta olika språk. Det släpps i höst på labeln Supertraditional, som drivs av bland andra Sara Parkman och Anna Möller. Inspelningarna visar en ny sida av Ebo Krdum, här förenas hans ökenblues med nordiska folkmusiktoner på fiol och cello.

Ebo Krdum - gitarr, sång
Robin Cochrane - slagverk
SugarRay Napunyi - bas, slagverk
Anna Möller - fiol, viola d’amore
Adam Grauman - viola da gamba, bas
Anna Rubinstein - viola
Gäst: Ale Möller - flöjter, mandola

Lyssning: Spotify

Mer info: Clandestino Festivalens hemsida

Fotograf: Peter Bothén


Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv för att minska smittspridningen av covid-19 och reglerar alla delar av verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint. Läs mer

Datum och tider
lör
09
okt
21:00
Foajén

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär