Hoppa till huvudinnehåll

FIRE! Defeat + support: Dror Feiler

Konsert

Fire! är den repetitiva frijazztrion som blandar tunga bas-riff med spräckig saxofon och magiska trumrytmer. Kvällen till ära är de förstärkta av Goran Kajfes på trumpet och Mats Äleklint på trombon, tillsammans bildar de bandet Fire! Defeat. Gruppen blandar sextiotalets hoppingivande energijazz med sjuttiotalets tunga riffrock men med en fräsch blick in i framtid och med en fast fot i nutiden. Senaste konserten på Folkteatern sitter fortfarande kvar i oss som var där; tungt, högljutt och varmt.  

Fire! finns i en rad olika former, där det massiva Fire! Orchestra förundrade jazzpubliken. Man har även gjort uppmärksammade samarbeten med musiker som Oren Ambarchi, Jim O’Rourke och Stephen O’Malley. Bandet har turnerat världen över och de flesta plattorna har släppts på norska kvalitetsetiketten Rune Grammofon. 

Mats Gustafsson är en av de ledande europeiska saxofonisterna med ständiga turnéer och samarbeten som energigivare. Andreas Werliin på trummor spelar även med Tonbruket och popduon Wildbirds & Peacedrums. Johan Berthlings bas kan höras på en mängd jazz- och improvplattor. Tre av landets viktigaste musiker, utan tvekan.

Mats Gustafsson - saxofon
Andreas Werliin – trummor
Johan Berthlings – bas
Mats Äleklint – trombon
Goran Kajfes – trumpet

Fotograf Johan Bergmark


Inleder kvällen gör Dror Feiler. Dror är konstnär, musiker, kompositör och aktivist. Med en bakgrund som israelisk fallskärmsjägare har han sedan flytten till Stockholm 1973 satt djupa spår i den svenska konsten och politiken samt kontakterna däremellan. Sedan slutet av 70-talet har han spelat med frijazzgruppen Lokomotiv Konkret och gör solokompositioner och verk för ensembler som utmanar både form- som volymmässigt. Hans konst är alltid närvarande och nutida och kommenterar nuet och det politiska läget på ett vaket och inkännande sätt. Feiler är utan tvekan en av landets viktigaste, just nu verksamma konstnärer. 

Konsert

2 juni 2022

Foajén

kl 20.30 

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar