En digital scen för konstnärliga experiment.

 

Folkteaterns fjärde scen är bara ett klick bort. Den finns på fjardescenen.folkteatern.se och är en digital scen där vi både själva producerar men också beställer verk. Ibland är Fjärde Scenen en förlängning av våra fysiska scener. En extra dimension. Som när vår skådespelare Evin Ahmad gestaltar sin debutroman i filmform. Och ibland är Fjärde Scenen scenen för dem som inte har några fysiska scener att välja mellan; aktivister och konstnärer som inte kan eller vågar uppföra sina verk i den verkliga världen. Fjärde Scenen är scenen för internationella artister, regissörer och pionjärer. Den är gränslös på det sättet. 

Den här säsongen presenteras verk av både konstnären, musikvideomagikern, aktivisten Roxy Farhat och den självutnämnda kungen över Elgaland-Vargaland; ljud-, performance- och bildkonstnären Leif Elggren.

 Gå till Fjärde Scenen

Ett samarbete mellan Folkteatern, Göteborgs konsthall och Regionteater Väst.
Fjärde Scenen hade premiär 27 september 2017.


Det senaste verket; It Is Said That No King Is A King When A Child Is Watching av och med Leif Elggren, är ett performance som innehåller teman som Leif Elggren har arbetat med under hela sin karriär egentligen. Här finns mycket, men också litet beroende på vilken ingång man har och hur man väljer att möta verket. Där ligger mycket av kvalitén i hans verk, det är konst som har flera ansikten, nivåer och ingångar. Fjärde Scenen är stolt över att samarbeta med en av landets främsta! ​​​​​​​Premiärvisning 25 maj 2018. Se verket här!

Det 16 februari 2018 presenterades; How Pure is The Journey? av Nadine Byrne. Nadine Byrne är inspirerad av 1960-talets psykedelia, rituella verksamheter, den brittiska industriscenen, naturtro och ockultism. Se verket här!

Först ut på Fjärde Scenen var Folkteaterns skådespelare Evin Ahmads film En dag ska jag bygga ett slott av pengar, en förlängning av den hyllade debutboken med samma namn. Kortfilmen och därmed scenen hade premiär den 27 september 2017. Se filmen här!
För att fira boksläppet och visa filmen bjöd Evin också in till fyra kvällar på Folkteatern, 27-30 september 2017, där hon läste ur boken, visade filmen och samtalade med spännande gäster. Bland andra medverkade Lawen Mohtadi, Rojda Sekerzös, Lo Kauppi och Bianca Kronlöf. Läs mer om Evins kvällar här

- Vi vill låta olika konstnärliga områden mötas på ett naturligt sätt, som en förlängning av det som sker på teaterns fysiska scener. Genom att vara baserad på Folkteaterns hemsida når vi en geografiskt sett bredare publik, och kan besökas även internationellt på ett enkelt och tillgängligt sätt. Men vi kan också samarbeta med konstnärer, regissörer, aktivister, artister och andra som inte kan resa eller uppföra sina verk på en fysisk scen, av till exempel politiska eller ekonomiska skäl, förklarar Joachim Nordwall, curator för Fjärde Scenen.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär