Fjärde Scenen är ett digitalt rum för experiment, konstnärlig utveckling och global öppenhet. Folkteatern kommer både att producera och beställa scenkonst skräddarsydd för denna scen.

Vi vill låta olika konstnärliga områden mötas, som en förlängning av det som sker på våra andra scener. Förutom att synergier från teaterns ordinarie verksamhet kommer att skapa innehåll till Fjärde Scenen kommer vi att uppsöka internationella konstnärer, regissörer, aktivister, artister och andra som av olika anledningar inte kan resa eller uppföra sina verk på en fysisk scen, av politiska eller ekonomiska skäl. Genom att vara baserad på Folkteaterns hemsida kan vi geografiskt sett nå hur långt som helst, enkelt och tillgängligt. Gå till Fjärde Scenen

Ett samarbete mellan Folkteatern, Göteborgs konsthall och Regionteater Väst.
Premiären för Fjärde Scenen ägde rum 27 september 2017.


Nytt material på den digitala scenen 16 februari 2018! Nu ligger ett nytt verk uppe i vårt nya digitala rum för experiment, konstnärlig utveckling och global öppenhet: How Pure is The Journey? av Nadine Byrne. Nadine Byrne är inspirerad av 1960-talets psykedelia, rituella verksamheter, den brittiska industriscenen, naturtro och ockultism. Se den här!

Först ut på Fjärde Scenen var Folkteaterns skådespelare Evin Ahmads film En dag ska jag bygga ett slott av pengar, en förlängning av den hyllade debutboken med samma namn. Kortfilmen och därmed scenen hade premiär den 27 september 2017. 

För att fira boksläppet och visa filmen bjöd Evin också in till fyra kvällar på Folkteatern, 27-30 september 2017, där hon läste ur boken, visade filmen och samtalade med spännande gäster. Bland andra medverkade Lawen Mohtadi, Rojda Sekerzös, Lo Kauppi och Bianca Kronlöf. Läs mer om Evins kvällar här

- Vi vill låta olika konstnärliga områden mötas på ett naturligt sätt, som en förlängning av det som sker på teaterns fysiska scener. Genom att vara baserad på Folkteaterns hemsida når vi en geografiskt sett bredare publik, och kan besökas även internationellt på ett enkelt och tillgängligt sätt. Men vi kan också samarbeta med konstnärer, regissörer, aktivister, artister och andra som inte kan resa eller uppföra sina verk på en fysisk scen, av till exempel politiska eller ekonomiska skäl, förklarar Joachim Nordwall, curator för Fjärde Scenen.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär