Från och med 9 april öppnar Folkteatern försiktigt upp för verksamhet igen. Utvalda föreställningar och andra arrangemang kommer att genomföras för en publik på upp till åtta personer. Vi tror att kulturens och konstens betydelse och styrka är extra viktig i kristider och vi står nu redo att kunna dela scenkonst med publiken, både digitalt och äntligen även tillsammans på teatern och i andra spännande lokaler. 

Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Vi reglerar därför in- och utflöden noga, gör kontinuerligt extra riskbedömningar, säkerställer stora avstånd och tillgång till handsprit m.m. samt erbjuder generösa avbokningsregler. 

 Vi längtar – snart blommar det på Järntorget igen! 


- Det har varit och är märkliga tider för oss som arbetar med teater. Hela meningen med vårt arbete är ju mötet med en publik och att nu kunna visa vår föreställning ”Arvet” innebär en enorm glädje. Besöket kommer eventuellt att kännas lite annorlunda, exklusivt men väldigt varmt och välkomnande. Pjäsen är såväl sorglig som humoristisk och handlar om familjehemligheter och lögner. Jag tror att publiken kommer att få en kväll att minnas att ta med sig hem, säger Frida Röhl, konstnärlig ledare. 


Dödsdansen av August Strindberg, regi och koncept: Anton Källrot, Ylva Olaison och Jonathan Silén (ÖGAT).
Strindbergs råa mästerverk i en bearbetning för en unik plats i staden, under en speciell era i samtiden – ett år in i vår egen pandemiverklighet.
Premiär 15 april. (Utsålt!)

Arvet av Alejandro Leiva Wenger, regi Frida Röhl.
Ett nyskrivet kammarspel av Alejandro Leiva Wenger om familjehemligheter och lögner, nedärvd tystnad och om hur mycket vi egentligen bör ta reda på om vår framtid. 
Urpremiär 21 april.
Publik: Åtta personer per föreställning.

Jukebox, regi Malin Stenberg.
En digital jukebox fullmatad med noveller, poesi, essäer och dramatik. Du väljer själv vilken text du önskar att skådespelarna läser – live och direkt för dig.
Premiär 27 mars. 

Comforter
Ett performance med Trail The Blaze; en allomslutande föreställning och en interaktiv upplevelse.
Tid: 9, 10, 23, 24 april. Plats: Stigbergets Bryggeri i Gamlestaden. 
Publik: En person per föreställning

Doc Lounge
Filmvisning i extra exklusiv inramning denna säsong. Se de hetaste dokumentärerna från hela världen i bjussig kafésittning. 
Tid: 9, 16, 23 april och 7 maj.
Plats: Lilla Scenen, Folkteatern. 
Publik: Åtta personer per visning.


Ett år som inget annat. Folkteatern har hållit tillfälligt stängt sedan november 2020 med anledning av coronapandemin. Efter påsk 2021 öppnar vi försiktigt upp igen.

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär