Film & Konsert

Industrilegenden, konstnären, poeten och provokatören Genesis Breyer P-Orridge (Throbbing Gristle/Psychic TV) möter den amerikanske noisemissionären Aaron Dilloway (Wolf Eyes) i ett unikt samarbete. Före konserten visas filmen ”Bight Of The Twin” för första gången i Sverige, en film av Los Angeles-baserade Hazel Hill McCarthy och som handlar om Genesis resa till Benin för att delta i vodunritualer med mål att få kontakt med hennes bortgångne partner Lady Jaye. En djupt fascinerande film om kärlek utan några som helst gränser.

Genesis Breyer P-Orridge bildade 1975 det inflytelserika bandet Throbbing Gristle, som var verksamma under devisen ”Industrial Music for Industrial People”. Innan dess chockerade hon konstscenen med sitt extrema performanceprojekt COUM Transmissions. Efter TG gick Genesis djupt i de esoteriska och ockulta världarna med sitt band Psychic TV och med den mytomspunna kulten Thee Temple ov Psychick Youth. Efter att ha träffat Lady Jaye Breyer i mitten av 90-talet inledde de båda det könsöverskridande projektet Pandrogony där de genom platiskoperationer gjorde sitt bästa för att får ett gemensamt yttre, och skapa något bortom det vi känner till om kön, tillhörighet och identitet.

Aaron Dilloway var medlem i det hatade och älskade noisebandet Wolf Eyes men försvann till Nepal där han spelade in livet på gatan och uråldriga ritualer som han senare gav ut på kassett och vinyl. Tillbaka i USA har han som soloartist blivit den mest intressanta artisten idag. Vi som var på iDEALFEST på Folkteatern i mars 2016 minns hans underhållande och intensiva liveframträdanden.

Bight Of The Twin” visas i samarbete med Doc Lounge Gbg.

Produktion

Folkteatern i samarbete med Doc Lounge

 

Medverkande:
Genesis Breyer P-Orridge 
och Aaron Dilloway

Foto: Drew Weideman

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär