Dela/Skriv ut

Gruppen kartlägger den svenska teatern!

 • Urpremiär 3 juni
  Gästspel 4-14 juni
  2014 på Vita Scenen

   

  Speltid: 1 tim och
  40 min utan paus

   

  Biljettpriser:
  Rik 240 kr / Fattig 110 kr

   

  Under föreställningen finns hörselslinga tillgänglig för alla, föreställningen är delvis syntolkad samt textad på svenska och engelska.

   

  Öppen repetition! 
  Fredag 30 maj kl 15-16

 • Ett gästspel med
  teatergruppen Gruppen

   

  Manus, regi, skådespelare: Gruppen (Nina Haber, Bianca Kronlöf, Elin Söderquist)
   

  Ljus: Isabelle Oldenqvist
  Ljud: Rasmus Persson

  Rekvisitör: Malin Finlöf
  Video: Sofia Lindstedt
  Skräddare:
  Karin Martinsson
  Kompositör och låttextskrivare: Emil Roijer

  Översättare: Klara Lindell
  Akrobatikinstruktör:
  Olle Strandberg
  Koreografer:
  Mari Carrasco, Elin Hallgren

  Tillgänglighetskonsult:
  Iki Gonzalez Magnusson
  Musiker: Vanessa Martinez

  Texter skrivna för föreställningen:
  Joan Rang Christensen
  Christina Ouzonidis
  Athena Farrokhzad

   

  Föreställningsfoto: Mathilda Eberhard

 • Gruppen kartlägger den svenska teatern!

  Den fantastiska feministiska teatergruppen Gruppen

  Har den svenska teatern gått för långt? Eller inte gått någonstans alls? Svensk teater har genomgått trender, förändringar, ja, nästan estetiskt revolutionära övergångar. Men vissa saker består. Vem gör egentligen vad på scenen? Och hur många av vem får göra vad?

  Gruppen presenterar en alarmerande utredning om normens ständiga företräde till berättelsen. Med brottstycken ur det som kommit att bli svensk teaters kanon granskas strukturer för scenen. I ett hisnande tempo och med svidande poänger avtäcker Gruppen den svenska teatern. Det är roligare än någonsin, smartare än någonsin och teaterns roll i  samhället har aldrig varit tydligare. För teatern är viktig. Eller? Jo, den är det. Verkligen? Jätteviktig. För vem? Vem berättar och vem lyssnar?

  Förbered er på en räddningsaktion för teatern! Ett magiskt skådespel där normens tyranni i konsten bekämpas.

  Gruppen vägrar än en gång att rätta sig in i ledet. Gruppen vet att teatern är inte den döda museala arena den ibland anklagas för att vara. Teatern är, och bör vara, en aktör i samhällsdebatten. Det är dags att göra upp! Gruppen dissekerar och går till anfall mot rådande föreställningar. I ett rasande roligt och skruvat kollage ges en föreställning för den teaterovane och för teaterkonnässören. I sitt nya mästerverk skrattar Gruppen åt den svenska teatern och bjuder publiken på en kavalkad av sällan skådat mått. 100 minuter föreställning som skakar den svenska teatern. Som gör det obegripliga begripligt och belyser det begripligas obegriplighet.

  Gruppen är en fantastisk feministisk teatergrupp! De gör föreställningar utifrån teman som berör och utmanar och använder sig av performance, genus, humor och genrebrott som vapen. Gruppen har spelat i alla typer av rum; festivaler, klubbar, teatrar och på gatan. Gruppen gör allt möjligt! Gruppen består av Nina Haber, Elin Söderquist och Bianca Kronlöf som träffades på teaterhögskolan i Göteborg. Sedan startskottet har Gruppen varit en succésaga både konstnärligt och publikt.

  2011 sattes ”GRUPPEN GÖR FEDRA!” upp på Hagateatern och Pusterviksteatern, 2012 spelades "GRUPPEN GER SKULD OCH SKAM!" för en hänfört skrattande publik på Göteborgs dramatiska teater och Folkteatern i Göteborg. Under våren 2013 spelades ”GRUPPEN GOES ONDA KVINNOR!” för fulla hus på Stora Teatern i Göteborg och Teater Galeasen i Stockholm. Hösten 2013 gjorde ”GRUPPEN OCH HERRRARNA!” succé på Stora teatern i Göteborg samt på Södra teatern i Stockholm (vilket resulterade i Nöjesguidens Göteborgspris för bästa scenkonst 2013). Nu är det tid för Gruppens nästa stordåd ”GRUPPEN KARTLÄGGER DEN SVENSKA TEATERN!”

   För varje ny föreställning blir det tydligt att Gruppen skapat en egen genre, en ny färg. En unik smak.

  ................................................................

  Samtal om skådespelarprocesser

  Forced Entertainment och Gruppen i ett samtal om skådespelarprocesser

  Forced Entertainment som gästspelar på Folkteatern den 13 juni är en legendarisk teatergrupp från England som under många år varit ett världsnamn inom den nyskapande teaterkonsten. På Folkteatern gästspelar just nu också Gruppen som består av Bianca Kronlöf, Elin Söderquist och Nina Haber. Gruppen har fått ett stort genomslag de senaste åren med sina prisade, skarpa föreställningar. Nu möts skådespelare från dessa två grupper i ett samtal om skaparprocesser och vägen fram till en föreställning.  Moderator är Magnus Lindman, dramaturg.

  Fredag 13 juni ca kl 20.30, efter föreställningen Tomorrow's Parties.

  Folkteatern i samarbete med The Art Consulate

  Forced Entertainment är just nu aktuella på Folkteatern med föreställningen Tomorrow's Parties