Half-Night är ett visionärt, obegränsat och oberoende skivbolag som gör smakfulla utgåvor med allt från frigjord jazz, till abstrakt pop och experimentella prylar. Här möter vi två av deras akter livs levande på Lilla Scenen. 

Sonores är en trio med bas på den svenska och amerikanska västkusten. Som band skapar de en slags dekonstruerad psykedelisk rockmusik baserad på tapekollage och samplingsteknik snarare än klassisk rockinstrumentation.”DANCE”, som är deras första album på tretton år, är inspelad och producerad i deras egna studio i Göteborg. Udda, förtätade och mörka stämningar präglar albumets musikaliska grunder i ett spännande möte med vokala insatser som snarare präglas av en luftigare popsensibilitet.

Förakt är atmosfäriska, djupt ambienta Safe Places, som presenterar sin musik på följande sätt:
"För mig kan ett 'Safe Place' vara en verklig fysisk plats eller, lika väl, en plats som du byggt upp av dagdrömmar och minnesfragment. Ett 'Safe Place' ska vara en plats där du kan känna dig helt och hållet avslappnad, trygg och fri. Eftersom jag växte upp på landet på en liten ö blev havet, skogen och ängarna alla en del av mitt 'Safe Place'. 'Safe Places' består huvudsakligen av två element; fältinspelningar och ljud från synthen Korg MS-20. Fältinspelningarna fångar ljud från naturen eller specifika platser och är det som är grunden för låtarna. Musiken som sedan gjordes med synthen är inspirerad av fältinspelningarna medans fältinspelningarna, i sin tur, är inspirerade av temat 'Safe Places'. "

Foto: Ashleah Brack

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär