Hoppa till huvudinnehåll

Handling och ansvar

Teater Nu i ett samtal apropå föreställningen Rörelsen

Vi vill göra skillnad, men samtidig kan det vara svårt att börja engagera sig tillsammans med andra. Om du bara ser till dina faktiska handlingar, vem är du då? Är det dags att konfrontera våra egna goda intentioner

Kom och reflektera med Teater Nu och inbjudna gäster i ett samtal som kommer forma ett filosofiskt spiondrama på krogen. Välkomna till Teater Nu:s eget filosofiska rum!

I sin nästa produktion tar Teater Nu sig an Hannah Arendts bok Människans villkor - Vita activa. Det är genom våra handlingar och ord vi uppenbarar vilka vi är, menar Arendt. Vem är det då som uppenbarar sig när vi tänker en sak men utför en annan? 

I samtalet undersöks påverkan kring olika samhällsrörelser där frågan vad det betyder att ingå, ställa sig bredvid eller ta avstånd diskuteras. Samtalet tar avstamp i det stundande valet och det akuta världsläget, och tankar om att befinna sig i den gemensamma rörelse som ett demokratiskt val är. Vad har varje individ för ansvar? 

Samtalet är en del av processen i att forma Teater Nu:s nästa föreställning Rörelsen. Rörelsen


Medverkande: 
Matilda Klamas - regissör och konstnärlig ledare, Teater Nu 
Sara Östebro - konstnärlig ledare, Teater Nu 
Kristina Ros - Klimataktivist engagerad i Extinction Rebellion, dramaturg med fast punkt på Masthuggsteatern, projektledare för Barnteaterakademin.
Gabrielle Högstadius - Folkbildare verksam på Kvinnofolkhögskolan med engagemang i olika folkrörelser.
Om Teater Nu
Teater Nu är ett konst- och scenkonstkollektiv med bas i Göteborg och Bollebygd, som skapar scenkonst, rum för samtidskonst och mobiliserar mötesplatser. Teater Nu skapar scenkonstverk sprungna ur filosofiska frågor och arbetar platsspecifikt där valet av spelplats utgör en del av den konstnärliga inramningen.

 

Foto pressbild Teater NU: AnnaCarin Isaksson 

Öppet samtal

7 september 2022 

Foajén

kl 17.30

Fri entré
Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

folkteatern inessebalj

Ge bort lite dramatik

Bästa presenten är att få välja själv! Du bestämmer ett valfritt belopp och mottagaren väljer själv vilken av våra föreställningar hen vill se.
Köp presentkort online här direkt eller i vår biljettkassa.

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!