Hoppa till huvudinnehåll

Hannah Felicia

Dansduett av Spinn.

Du är välkommen. In i en nästan privat värld som vi delar tillsammans. Där kärleken mellan två människor berättar en historia om rivalitet, ömhet, gemenskap och sensualitet. Och om en osynlig gräns mellan att tycka om och att åtrå.

Spinns nya duett Hannah Felicia handlar om systerskap och om relationen mellan två människor, eller kanske är det egentligen bara två sidor av samma person vi ser? Som längtar efter att bli sedd, accepterad och älskad.

Koreografen Lára Stefánsdóttir arbetar ofta med utgångspunkt i dansarens egna förutsättningar. Hon var under flera år konstnärlig ledare och koreograf för Iceland Dance Company och har även vunnit ett flertal priser för sina egna verk. Musiken till Hannah Felicia har skapats av isländska kompositören Högni Egilsson som har släppt musik på hyllade skivbolaget Erased Tapes och skapat musik till det interaktiva projektet Project XO för Sadler’s Wells i Storbritannien. Ljuddesign skapades av Þórarinn Guðnason.

För dig som ska uppleva föreställningen syntolkad följer här en introduktionfilm: Länk till introduktionsfilm


Hannah Felicia har skapats med stöd av Västra Götalandsregionen, Kulturrådet, Göteborgs stad och Svensk-isländska samarbetsfonden. Delar av föreställningen skapades under residens på Kungsbacka Teater genom Rum för Dans Halland. Hannah Felicia hade premiär den 29 oktober 2020.

Dans

29 oktober 2022 

Lilla Scenen

kl 16.00 och 18.30

Speltid ca 35 min

Syntolkning
Föreställningen syntolkas med inspelad syntolkning, ingen förbokning krävs. Ledsagare finns på plats. För dig som ska uppleva föreställningen syntolkad följer här en introduktionfilm:
Länk till introduktionsfilm

Datum och tider

För tillfället har vi inga kommande föreställningar

26-jan_maulenoumkhultum.jpg

Musik, teater, filmkonst, poesi, performance ...

På Lilla Scenen och i Foajén fylls våren av musik, teater, filmkonst, poesi, samtal, litteratur, dans, dokumentärer och performance. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Välkommen in i vårt rum!

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!

Produktion

Konstnärlig ledare: Veera Suvalo Grimberg
Koreografi: Lára Stefánsdóttir
Dansare: Hannah Karlsson, Felicia Sparrström
Musik: Högni Egilsson
Ljuddesign: Þórarinn Guðnason
Kostym: Charlotte von Weissenberg
Ljusdesign och tekniker: Jonathan Fischhaber
Foto: Anna Ósk Erlingsdóttir
Makeup och hårstylist: Hannah Lindoff

Produktion: Danskompaniet Spinn Producentbyrån
Tack till: Frida Mårtensson, Klas Grimberg