Välkommen. Kliv in i huvudet på Folkteatern, spelåret är i full gång. Det är galnare än någonsin. En gud har ockuperat plats här inne och snackar om att det bara finns en enda god människa och som han nu skänkt en tobaksbutik till. I en annan del av skallen springer det runt en fruktansvärt ful person och yrar om att alla ser likadana ut. I en vrå sitter någon och försöker bygga ett slott av pengar. Det här spelåret handlar om skönhetsideal, frestelse kontra moral, nationsgränser, om mänsklighet och omänsklighet. Det är tunga grejer att ta in i huvudet. Som tur är har vi filtrerat allt allvar i en mjukglassmaskin och blåst in humoristiska brainfreezevindar i varje pjäs. Fast det är klart, vissa grejer är helt enkelt ganska tunga. Men baren har öppet lika länge som vanligt, om du behöver prata ut efter föreställningarna.

Läs mer om vår repertoar här!

Missa inte Lilla Scenen - ett rum med fokus på samtiden där föreställningar, experimentell musik, litteratur, poesi, improvisation, filmkonst, diskussioner, samtal, performance och dans får ta plats. Läs mer här!

I huvudet på Folkteatern 2017/2018  

Läs pressmeddelandet här 170519

"Nu har vi luft under vingarna"

Läs intervjun med Folkteaterns konstnärliga ledare Frida Röhl.  GP 170519 


Folkteatern befinner sig i samtiden, mitt i ett ständigt skeende. Vi speglar och undersöker existensen och samhället genom såväl nyskriven dramatik som klassiska dramer, eller på helt nya sätt i helt nya former med stor värme och humor. Läs mer om vår teater!

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär