Keiji Haino (JPN) + John Duncan (US) + Nadine Byrne + Leif Elggren

 

iDEAL firar 20 år som skivbolag, konsertarrangör och energigivare. Detta firas med fyra kraftfulla framträdanden på Lilla Scenen på Folkteatern, och med en mycket speciell gäst i form av den mytomspunne japanen Keiji Haino.

Keiji Haino har varit verksam sedan 70-talet och är en unik urkraft som arbetar bland annat med drone, fri improvisation, minimalism och noise. Ofta handlar det om högljudda gitarrverk, eller om sinnesutmanande röstimprovisationer. Hans skivor är ofta väldigt vackra samlingsobjekt hans framträdanden energifyllda och explosiva.

Ljud- och bildkonstnären John Duncan kom ur den fria och lekfulla Los Angeles Free Music Society men gick snart mot en mer konceptuell, mörk konst som upprört och berört världen över. Hans konserter kan vara baserade på sinustoner, eller mer sångbaserade med utgångspunkt från hans rosade album Bitter Earth.

Nadine Byrne gör esoteriska experiment med konst, film och musik solo eller med sin duo Ectoplasm Girls. Musikaliskt ligger hon nära 80-talets industri när den gick mot synth, men det är med egen ton, personlighet och skönhet hon skapar.

Leif Elggren är den lekfullt hårtslående konstnären som arbetar med ljud, bild och performance sedan urminnes tider. Han är kung av det imaginära Elgaland-Vargaland, driver sitt skiv- och bokförlag Firework Edition och framträder över hela världen, hela tiden.

Efter konserterna spelar Jean-Louis Huhta/Dungeon Acid skivor i baren på Folk till kl 03.


Både Nadine Byrne och Leif Elggren har nyligen skapat verk till Fjärde Scenen på Folkteatern. Se här

Denna kväll finns möjlighet att ta med sitt glas från baren in i salongen. Möblering: Dynor i gradäng utan ryggstöd (ej stolar).

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär