Elektronisk musik och experimentell film med ILPO VÄISÄNEN (ex-Pan Sonic,SF) + PITA (Edit-ions Mego, AT) + ”The Beetle” av Henrik Håkansson


iDEAL presenterar en kväll med två legendariska och utåtblickande artister inom den elektroniska musiken samt konstnären Henrik Håkansson, med experimentella filmen The Beetle. 

Finske Ilpo Väisänen var hälften av den minimalistiska technoduon Pan Sonic (tillsammans med den nu bortgångne Mika Vainio) och gör på egen hand dubinspirerad, avskalad, sparsam och skarp musik som är organisk och analog och på samma gång futuristisk. Han gör också musik som Angel tillsammans med Schneider TM.

Pita
driver det utmärkta skivbolaget Editions Mego som nog får ses som världens ledande inom området. Han har på senare år samarbetat med den franska koreografen Gisèle Vienne och med doommästaren Stephen O’Malley. Pitas musik är suggestiv, kraftfull, kantig och utmanande.

Henrik Håkansson är konstnär, ofta med djur och natur i fokus. Det stora och det lilla möts. Hans konst har ställts ut i en mängd internationella sammanhang. The Beetle har ett soundtrack av den finske, experimentelle musikern Mika Vaino (1963–2017) från duon Pan Sonic. Läs mer: https://statenskonstrad.se/konst/a-tree-reflected-malus-sylvestris/om-henrik-hakansson/


Foto: Tomoko Nasato och Henrik Håkansson

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär