Hoppa till huvudinnehåll

Jaakko Laitinen & Väärä Raha

En mix av balkanröj, finsk humppa och dragspelstango.

Död och besvikelse är ämnen som denna finska ensemble skapar stor underhållning av. Men det viktigaste temat hos Jaakko Laitinen & Väärä Raha är ändå kärleken: bitterljuv, euforisk eller källa till förtvivlan. Ämnet plockas isär och betraktas både ur ett kosmiskt perspektiv och från botten av en vinflaska. Trumpet, bouzouki, dragspel, kontrabas och trummor öser på i en mix av balkanröj, finsk humppa och dragspelstango.

Jaakko Laitinen är sångaren med den mustiga barytonrösten. Med pomada i håret och röd sammetsblazer är han en komplett estradör av Olavi Virtas snitt. Trots den färgsprakande framtoningen går det dock inte att ta fel på hans geniuna känsla och djupa intresse för musiken från hans hemtrakt i norra Finland.

Jaakko Laitinen & Väärä Raha (“falska pengar”) grundades 2009 och har sedan dess släppt fyra kritikerrosade album, där den senaste är Börek från 2020. Flitigt spelande på allt från dansbanor i Lappland till klubbar i Helsingfors har lett till ett renommé som Finlands bästa liveband.

Konsert

10 november 2022

Lilla Scenen

kl 19.30

Biljettpris 150 kr

Datum och tider

nov. 10 tors

19:30

Jaako

Jaakko Laitinen & Väärä Raha

Lilla Scenen

Here’s to us

Musik, teater, filmkonst, poesi, performance ...

På Lilla Scenen och i Foajén fylls hösten av musik, teater, filmkonst, poesi, samtal, litteratur, dans, dokumentärer och performance. Här får vi pröva, öppna upp och dissekera dagens dilemman. Här kan vi vara modiga, små och stora. Välkommen in i vårt rum!

fjärde scenen

Bara ett klick bort

Fjärde Scenen bjuder på handplockade verk du kan uppleva på din skärm: nya berättelser, fördjupning, trams, verklighetsflykt, experiment och inspiration. Konstfilm, performance, poesi, ljudkonst och korta pjäser – bara ett klick bort. 

Mat och dryck på Folk

Mat och dryck på Folk

Välkommen till Folk, Järntorgets naturvinsbar och matsal som erbjuder råvaror från svenskt hav och växtrike. Ät och drick något gott innan, under eller efter teaterbesöket. Du får 10 % rabatt på notan samma kväll, om du visar din biljett!