Maria Kulle gör Kurt Weill

Tänk er Weimarrepubliken eller efterkrigstidens New York. Det var där som Kurt Weill skrev sina odödliga melodier. Jag är också en främling här är inte en ren konsert, och inte en föreställning – det är en konsert med musik och texter som belyser snåriga livsöden, drömmar och förhoppningar som vi alla berörs av.

Med Maria Kulle som ciceron ger vi oss in i Kurt Weills värld, musiken är kartan och Trio Mirsidrü (Emeli Jeremias, Fredrik Lindborg och Daniel Tilling) har stakat ut vägen med nya, nutida arrangemang av några av Kurt Weills mest hyllade låtar. 

Maria Kulle är en av Sveriges mest etablerade skådespelare. Hon har tagit emot en guldbagge och setts i SVT-produktioner som Bron, Fröken Frimans krig och mycket mer. Fredrik Lindborg känner vi igen som Arne Domnérus i filmen om Monica Zetterlund, men ännu mer som en av landets mest anlitade saxofonister. Daniel Tilling på piano har spelat med storheter som Rigmor Gustafsson, Fredrik Kronkvist, Amanda Sedgwick och Svante Thuresson. Emeli Jeremias är cellist, sångerska, låtskrivare och arrangör och verkar på många av våra teaterscener.

Datum och tider
tors
12
mar
18:30
Lilla Scenen

Produktion

Produktionen genomförs med stöd av Goethe Institut, Musikverket och Stockholms stad.

Konstnärligt team
Musik: Kurt Weill
Arrangemang: Trio Mirsidrü
Manus: Emma Broström
Regi: Olle Törnqvist
Idé, arrangör: Emeli Jeremias
Scenbild: Per A Jonsson
Ljus: Mikael Berglund

Medverkande: Maria Kulle, Emeli Jeremias, Fredrik Lindborg, Daniel Tilling

Foto: Mia Lewell

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär