Releasekonsert: Sånger att brinna till

 

Han har beskrivits som en framtidens viskonstnär och belönades med Manifestpris för debutalbumet Jordsånger 2018. Nu släpper Jonathan Hilli uppföljaren ”Sånger att brinna till” med tio vildvuxna visor och utbrytarkonst i musikform.

Jonathan Hilli är en prisbelönt finlandssvensk sångare, gitarrist och låtskrivare. Expressionist, målare i ord och toner. Hans sånger kännetecknas av tätt vävda textrader och uttrycksfulla arrangemang. Han är även verksam som teatermusiker och gitarrist i folk-rockgruppen WoodsFolk och indie-visgruppen Slaktarn och Soldanspojken. 

 Materialet till ”Sånger att brinna till” (Kakafon Records) skapades som avledning under perioder av uppbrott och förnyelse. När bubblor spruckit, vid sista sorti på en teaterscen, avslutade studier, efter albumdebuten, ett nytt land ... Utbrytarakter ur tomhetskänslorna, tröstesånger på språng mot förnyelse. Arbetet i studion har varit som att jobba med en oljefärgsmålning där också de medverkande fått stort utrymme att måla med sina färger och bryta ny mark berättar Hilli.

 ”Sånger att brinna till” är vårdslös punk-tango, sammetsdraperi-chanson, musettedragspel, stumfilms-avantgarde. Det är cello-hårdrock, världsmusikrytmer, undergångstoner, saxofonglädje, sirliga stråkarrangemang, rockabilly-soptunnetrummor och dödsföraktsbalkan. Sångerna är utbrytarakter och tröstesånger.

Jonathan Hilli - sång, gitarr, kör
Juho Kanervo - cello
Larisa Ljungkrona-Mönttinen - dragspel
Thea Åslund - fiol, tamburin, kör
Sten Källman - sopransax, tenorsax
Vegard Lauvdal – trummor, slagverk
Martin Olsson - kontrabas, wagnerbas, elbas, gitarr, kör

Lyssning och mer info: Facebook  Spotify


Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. 

Läs mer här om hur du besöker Folkteatern under coronapandemin! 

 

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär