av och med Danskollektivet JUCK

JUCK är en rörelse, JUCK är aktivism, JUCK är makt, JUCK är inte oops I did it again, JUCK är dans. JUCK är. JUCK handlar om friheten att uttrycka sig, om sexualitet, att ha kul och att vidga perspektiven på femininitet och genus.

Iklädda prydlig skoluniform juckar fyra dansare med stenhård blick. I JUCK visar Shirley Harthey Ubilla, Cajsa Godée, Madeleine Ngoma och Savanna Hanneryd hur en tar plats.

Bakom de propra skoluniformerna finns det plats för sexualitet, aggressivitet, ömhet och kreativitet. Genom dans, ljus och ljud förmedlas berättelser om vad kvinnlighet är och vad det kan vara. I mötet med JUCK läggs stort fokus på relationen med publiken.

Kollektivet JUCK grundades redan 2011, och har framträtt i olika former. De har gjort bejublade framträdanden över hela Sverige och samarbetetat med bland annat Silvana Imam, Cleo och Beatrice Eli. 2013 skapade de filmen JUCK som har visats på festivaler världen över.

Skrivet om JUCK efter premiär på Dansens Hus (2015):

Kollektivet Juck är ett spännande inslag som vrider på genus och sexualitet. Kvinnogruppens prydliga skoluniformer talar ett språk medan deras juckande underliv i kilt, explicita gester över skrev, boxande nävar och utmanande blickar talar ett helt annat språk. Dansarnas fräckt androgyna uppenbarelser borde vara vardagsmat inom scenkonsten vid det här laget, men väcker ännu tankar om hur snäva ramarna är inom dansens domäner.

Anna Ångstrom
Svenska Dagbladet

JUCK

BilagaStorlek
Fil JUCK0 byte

Produktion

Gästspel av och med Danskollektivet JUCK 
www.juck.org

 

Medverkande
Shirley Harthey Ubilla
Cajsa Godée
Madeleine Ngoma
Tarika Wahlberg

 

Musik Eric Sjögren  

Ljus JUCK och Tobias Hallgren / Henrik Wenne

Produktion
Follow the Rabbit
www.followrabbit.se

 

Foto: Linus Enlund

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär