En förberedelse, en ceremoni, en dans och en fest.


She said that there is power in vibrations, in fragility. That there is power in stories that are told over and over again.

(this is where you meet the gaze of six night hags)

Their castles shall be overgrown with vibrating ornaments, their fortresses with desire and wet undies.
 

JUCK har blivit förälskade i den feministiska arketypen Lilith. I en värld av sammet finns både hysteri och mjukt omhändertagande, helig skönhet och demoniskt raseri. JUCK bjuder in till sitt universum, en inbjudan till att tillsammans rekonstruera idéer som överförts i generationer, kulturer och kroppar alltför länge. Verket är en förberedelse, en ceremoni, en dans och en fest.

JUCK arbetar med sina tekniska rötter i streetdance för att utvidga synen på femininitet och sexualitet inom den samtida dansen. Gruppen bildades 2011 och har funnits i några olika former. JUCK är en rörelse, JUCK är aktivism, JUCK är makt, JUCK är inte oops I did it again, JUCK är dans. JUCK är. Det är intensivt, konfrontativt och energifyllt.

När JUCK var här senast sålde biljetterna slut i det närmaste direkt, så ett tips är att vara snabb!

Skapad och framförd av: Feyona Naluzzi Thylander, Shirley Harthey Ubilla, Tarika Wahlberg, Cajsa Godée, Madeleine Ngoma och Emelie Empo Enlund.

En samproduktion mellan JUCK och MDT.

Med stöd av: Kulturrådet, Stockholms stad, Konstnärsnämnden, Stockholms Läns Landsting och Köttinspektionen.

”Onani, juckande och skriksång – det feministiska kollektivet Juck iscensätter en ceremoni till Liliths ära. Bibelns olydiga doldis som stack från Paradiset får här sin egen kult.”

Svenska Dagbladet 

Produktion

Skapad och framförd av: Feyona Naluzzi Thylander, Shirley Harthey Ubilla, Tarika Wahlberg, Cajsa Godée, Madeleine Ngoma och Emelie Empo Enlund.

Kostym och scendesign: Hanna Kisch och Nina Johansson

Musik komponerad av: Maria W Horn

Ljusdesign: Tobias Hallgren

Producent: Frida Tiger

Foto och trailer: Linus Enlund

Anmäl dig till Folkteaterns nyhetsbrev!

Namn

Sökformulär